Ce faci când găsești un portofel pierdut? Experiment social inedit

Tânărul care a găsit portofelul Foto: Captură YouTube

Pierderea portofelului poate fi un moment extrem de neplăcut, mai ales atunci când cei care îl găsesc nu au bunăvoința de a-l înapoia, iar un experiment social devenit viral pe internet arată cum se comportă oamenii atunci când găsesc pe stradă un portofel pierdut.

Realizatorul experimentului s-a plimbat pe stradă și intenționat a lăsat să îi cadă portofelul. Mai multe persoane au reacționat și l-au atenționat că i-a căzut portofelul, asta până la ultimul caz.

Un tânăr cu o proteză la picior a văzut portofelul căzut și a pornit mai departe spre mall pentru a-și face cumpărăturile.

Convinși de faptul că cel care a găsit portofelul va folosi cardurile pe care le-a găsit, realizatorii l-au urmărit pe acesta peste tot în mall.

Tânărul infirm și-a făcut liniștit cumpărăturile și a folosit de fiecare dată un card albastru, identic cu cel găsit în portofel. După ce a terminat de cumpărat ceea ce și-a dorit, acesta a plecat drept spre casa celui care și-a pierdut portofelul în experiment.

În momentul în care a sunat la uşă, acesta a avut surpriza să fie intervievat tocmai de către cei care au pus la cale experimentul. Cu toţii erau ferm convinşi că el îşi plătise cumpărăturile cu cardul din portofelul pierdut, însă în realitate lucrurile nu erau deloc aşa. Tânărul de culoare însă avea un card bancar identic cu cel pierdut şi nici prin gând nu i-a trecut să facă o fraudă.

El a venit la adresa găsită pe permisul de conducere, cu scopul de a înapoia portofelul găsit, iar un prieten l-a ajutat să găsească mai ușor locuința.

Drept răsplată pentru spiritul lui civic, el a fost răsplătit cu suma de 100$. Modest din fire, tânărul nu a vrut să accepte aceşti bani, însă după multe insistenţe, fapta lui de omenie a primit răsplata cuvenită. Filmulețul a strâns peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube și multe laude la adresa tânărului care le-a dat tuturor o lecție de viață.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:
Furat din spital, un bărbat și-a regăsit mama biologică după 41 de ani
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.