O înregistrare audio arată de ce s-a prăbușit avionul ce transporta echipa de fotbal Chapecoense

chapecoense avion prăbușit
Foto: Photos of Footbal (Twitter)

Autoritățile columbiene au anunțat că se strâng tot mai multe dovezi care sugerează că avionul care transporta echipa de fotbal din Brazilia s-a prăbușit deoarece a rămas fără combustibil, relatează BBC.

Anchetatorii columbieni au declarat că avionul nu avea combustibil în momentul impactului.

De asemenea, într-o înregistrare audio a turnului de trafic aerian se aude cum pilotul cere permisiunea de a ateriza din cauza unei defecțiuni electrice și a lipsei de combustibil.

Pilotul vorbește despre o „o defecțiune electrică totală” și despre „lipsa combustibilului”.

Înainte de terminarea înregistrării el mai spune că zboară la o altitudine de 2.745 de metri.

Potrivit autorităților, reglementările din domeniu stipulează că o aeronavă trebuie să aibă combustil în plus pentru 30 de minute pentru a ajunge la un alt aeroport în caz de urgență. Însă în acest caz avionul brazilian nu avea combustibilul necesar pentru a ajunge la un alt aeroport.

„Motoarele sunt sursa electrică… dar fără combustibil evident că sursa electrică este pierdută complet”, a explicat Freddy Bonilla, un reprezentant al aviației civile din Columbia.

Avionul care transporta echipa de fotbal Chapecoense din Brazilia s-a prăbușit într-o zonă montană de lângă orașul columbian Medellin. 6 dintre cei 77 de oameni aflați la bord au supraviețuit. Echipa Chapecoense a pierdut 19 jucători, iar 20 de jurnaliști au murit și ei în accident.

Cutiile negre ale avionului vor fi trimise în Marea Britanie pentru a fi deschise de producătorul aeronavei, compania britanică BAE.

Imagini din ziua în care jucătorii Chapecoense sărbătoreau calificarea în finala Copa Sudamericana