Tragedie aviatică în America de Sud. Avionul în care se afla o echipă de fotbal din Brazilia s-a prăbușit

Associação Chapecoense de Futebol ar fi trebuit să joace prima finală continentală din istorie (Foto: Francieli Constante/Chapecoense)
Associação Chapecoense de Futebol ar fi trebuit să joace prima finală continentală din istorie (Foto: Francieli Constante/Chapecoense)

Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care și o echipă din fotbal din Brazilia, s-a prăbușit aproape de orașul columbian Medellin.

Detaliile accidentului sunt încă neclare, însă se pare că vremea rea este principala cauză a prăbușirii aeronavei care plecase din Brazilia și făcuse o oprire în Bolivia. Au supraviețuit doar cinci persoane.

Cele cinci persoane salvate sunt trei fotbaliști ai clubului brazilian Chapecoense — Danilo, Jackson Follmann și Alan Ruschel — și doi membri ai echipajului aeronavei.

Autoritățile columbiene au anunțat că 76 de persoane au murit în accident.

Avionul charter transporta echipa de fotbal Chapecoense, care trebuia să joace în prima manșă a finalei Copei Sudamericana, împotriva columbienilor de la Atletico Nacional.

Finala întrecerii, corespondenta sud-americană a Ligii Europa, urma să se dispute miercuri, însă duelul a fost amânat imediat, în urma accidentului aviatic.

Chapecoense este o echipă mică, dar ambițioasă. Promovată în prima ligă braziliană în 2014, gruparea din Chapeco a reușit să se califice în finala Copei Sudamericana după ce a eliminat, în semifinale, puternica grupare argentiniană San Lorenzo.

Avionul care transporta echipa s-a prăbușit într-o zonă montană din apropierea orașului Medellin, care era și destinația zborului. Iată imagini de la îmbarcarea brazilienilor în avionul care trebuia să îi ducă spre finală.

”Este o tragedie de proporții uriașe”, a precizat primarul din Medellin, Federico Gutierrez, care a adăugat că este posibil să fie supraviețuitori. Echipe de salvare au fost trimise imediat către locul accidentului.

La bord se aflau 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Cel puțin 22 de jucători ai echipei Chapecoense se aflau în avion. De asemenea, la bord erau și 21 de jurnaliști, 8 oficiali ai clubului brazilian și 3 invitați ai acestora.

Potrivit presei locale, avionul zbura la o altitudine de doar 150 de metri cu puțin timp înainte de a se prăbuși. Se pare că vremea nefavorabilă ar fi provocat accidentul. În regiune a fost declarată starea de urgență, iar mai multe elicoptere caută supraviețuitori în zona cu relief foarte accidentat, unde s-a prăbușit aeronava.

Alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.