Câți bani le dă Guvernul celor care se angajează în alt oraș

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat că a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe măsuri pentru stimularea ocupării locurilor de muncă.

Potrivit Digi24.ro, ministrul Muncii a declarat că va fi introdusă „o primă de activare de 500 de lei pentru orice șomer de lungă durată indemnizat cu venitul minim garantat care își semnează un contract de muncă”.

Pentru a beneficia de acești bani. șomerii trebuie să rămână sub contract la același angajator minimum 3 luni.

De asemenea, se mai încurajează și ca șomerii să se angajeze și în alte localități.

„Spre exemplu, şomerii care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. Finanţarea acestor măsuri active se va face, pentru prima dată, din fonduri externe nerambursabile şi din fondurile publice naţionale aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj”, a mai decis, prin ordonanță de urgență, Guvernul, potrivit Digi24.

Mai mult, dacă o persoană care își găsește un loc de muncă mai departe de 50 de kilometri de domiciliul actual își ia un membru actual al familiei – soț, soți, copii – va beneficia în plus de o subvenție de 3.000 de lei.

„Le dăm angajatorilor subvenţii de 900 de lei pe lună timp de 12 luni sau, după caz, de 18 luni, în cazul persoanelor cu handicap şi care reprezintă o compensaţie destul de semnificativă din salariile pe care persoanele care sunt mai puţin calificate le obţin în acest moment”, a mai spus ministrul Pîslaru, potrivit Digi24.ro.

În aceeași ordonanță de urgență se mai prevede și că orcine din diaspora va veni în țară să lucreze ar putea beneficia de o sumă de aproximativ 12.500 de lei prin acest program.

Jobul anului 2016! Se caută bărbat cu soție specială, pentru un loc de muncă dispărut din Evul Mediu

https://greatnews.ro/nu-un-loc-de-munca-ci-o-noua-viata-job-plus-teren-gratis-intr-o-tara-de-vis/