Câți bani ar ajunge la săraci dacă cel mai bogat român și-ar dona averea

Jurnaliștii de la Bloomberg au împărțit averea a 42 de miliardari la cei mai săraci oameni din țările lor. Calculul a fost realizat pe baza celor mai recente statistici. De exemplu, în Statele Unite, dacă averea lui Bill Gates s-ar împărți acum, fiecare american sărac ar primi câte 1.700 de dolari.

În India, averea de 19,2 miliarde de dolari a lui Mukesh Ambani ar însemna câte 60 de dolari pentru fiecare sărac din țara sa.

În schimb, în Suedia, unde sunt mult mai puțini săraci, averea fondatorului Ikea, Ingvar Kamprad, ar aduce câte 33.000 de dolari pentru fiecare om necăjit.

Pe baza acestui model, jurnaliștii de la Biziday, emisiunea prezentată de Moise Guran pe Digi 24, au făcut un calcul și în România. Aceștia au ajuns la concluzia că dacă averea lui Ion Țiriac, estimată la 1,5 miliarde de dolari, s-ar împărți la cei mai săraci din România, ar ajunge în jur de 400 de dolari pentru fiecare necăjit, aproximativ două salarii minime pe economie.

Potrivit celui mai recent top al celor mai bogați români, realizat de revista Capital, după Ion Țiriac, pe locul al doilea se află Ioan Niculae, cu o avere estimată la aproximativ 1,1 miliarde de euro. De asemenea, pe locul al treilea s-ar afla, cu o avere de 650 de milioane de euro, frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin lanțul de magazine Dedeman.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea
Satul uimitor unde fetițele se transformă în băieți la vârsta de 12 ani
eMAG începe Revoluția Prețurilor. Reduceri ca de Black Friday
Locuri de muncă în Anglia. Se caută lucrători în depozite, salarii de peste 1500 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.