Câte paturi la ATI are România pentru bolnavii de COVID-19 în acest moment

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Miercuri, 29 iulie, România a atins cel mai mare număr de pacienți cu COVID-19 internați la terapie intensivă: 377.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat în ședința de Guvern de ieri că în România sunt 840 de paturi la terapie intensivă alocate pentru bolnavii de COVID-19, relatează Digi24.

De asemenea, el a mai spus că în prezent 112 pacienţi dintre cei 377 aflați la ATI sunt intubaţi.

Prin urmare, rezultă că România se apropie cu pași repezi de ocuparea a jumătate dintre paturile disponibile pentru bolnavii de COVID-19.

În luna martie a acestui an, Grupul de Comunicare Strategică anunța că în spitalele din România sunt 2.653 de paturi la ATI și 1.361 de ventilatoare mecanice. Însă doar o parte din aceste paturi de la ATI au fost alocate bolnavilor de COVID-19 deoarece există în continuare și alți bolnavi în stare gravă ce au nevoie de terapie intensivă.

În București paturile de la ATI pentru bolnavii de COVID-19 au fost deja ocupate. Astfel, în urmă cu o săptămână, un pacient în stare gravă din București a fost transferat cu elicopterul la Craiova (de la Spitalul Universitar de Urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova).

Pacientul, intubat și ventilat mecanic, a fost transportat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, cu echipaj medical UPU-SMURD București.

Până miercuri, 29 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 2.269 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.