Cătălina Ponor, pe locul 7 la bârnă. Supriză uriașă în finala olimpică

Cătălina Ponor (28 de ani) a terminat finala olimpică la bârnă pe poziția a șaptea. Românca rămâne cu cele cinci medalii cucerite la Atena (2004) și Londra (2012), dintre care trei de aur. 

Aurul a fost câștigat de olandeza Sanne Wevers, argintul i-a revenit lui Lauren Hernandez (SUA), iar medalia de bronz a fost cucerită de vedeta gimnasticii feminine la Rio, americanca Simone Biles.

Americanca Simone Biles, deja triplă campioană olimpică la Rio, și-a adăugat în palmares bronzul la bârnă. Ea se poate mândri și cu medaliile de aur cu echipa SUA, la individual compus și la sărituri. Ea e și marea favorită a finalei olimpice de la sol.

În finala olimpică de la bârnă au concurat:

Fan Yilin (China) – 14.500

Isabela Onyshko (Canada) – 13.400

Simone Biles (SUA) – 14.733

Sanne Wevers (Olanda) – 15.466

Cătălina Ponor (România) – 14.000

Lauren Hernandez (SUA) – 15.333

Marine Boyer (Franţa) – 14.600

Flavia Saraiva (Brazilia) – 14.533

Cătălina Ponor are cinci medalii olimpice în palmares. La Atena, în 2004, a cucerit de trei ori medalia de aur (echipe, bârnă și sol). La Londra, în 2012, a câștigat argintul la sol și bronzul cu echipa României.

Marian Drăgulescu, care a concurat în seara zilei de luni în finala de la sărituri, a terminat concursul pe locul patru. Marian a fost la un pas de bronz, fiind la egalitate cu sportivul de pe locul trei, cei doi fiind însă departajați de notele la execuții. Articolul despre finala de la sărituri poate fi citit aici.

Gimnastica românească va mai fi reprezentată în finalele pe aparate de la Rio de Andrei Muntean, calificat în ultimul act al probei de paralele. Finala sa e programată marți, 16 august, de la ora 20.

Marian Drăgulescu pierde dramatic o medalie la Jocurile Olimpice

https://greatnews.ro/exclusiv-povestea-unei-medalii-neasteptate-gabriel-sincraian/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.