Câștigător alegeri 2016 Ploiești. Cine este noul edil

Câștigător alegeri 2016 ploiești (Foto: dronestagr.am)
Câștigător alegeri 2016 ploiești (Foto: dronestagr.am)

Potrivit primelor numărători ale voturilor la alegerile locale 2016, candidatul PNL a câștigat mandatul de primar al municipiului Ploiești.

În cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Ploiești s-au înscris 13 candidați, un număr record de pretendenți la funcția de edil-șef peste oraș.

Câștigător alegeri 2016 Ploiești

Cadidatul PSD este actualul viceprimar cu atribuţii de primar interimar (din decembrie 2015), Cristian Ganea,
în timp ce liberalii l-au aruncat în lupta electorală pe Adrian Dobre (n.r. – Nu este vorba de comentatorul sportiv ploieștean cu același nume, ci de fostul prefect al județului).

Daniel Savu, care s-a rupt de PSD, a candidat ca independent, în timp ce ALDE a mizat pe o femeie – Grațiela Gavrilescu. Nu a fost singura doamnă din cursa electorală, PND fiind reprezentat de Gabriela Lola Anghel.

Alți candidați au fost Iulian Teodorescu (PRM), Cătălina Bozianu (PMP), fost viceprimar, şi Raul Petrescu (UNPR).

PSRO l-a avut drept candidat pe Mircea Chiriţescu, medic veterinar, iar PRU l-a ales pe Fabio Cârstea, fost jurnalist şi om de afaceri.

Marius Fenichiu, fost membru PNL, Radu Popescu, fost director al RATP, operatorul de transport public din municipiu, şi juristul Marian Enache sunt candidați independenți la alegerile locale Ploiești, unul dintre principalele centre industriale ale țării, unde trăiesc peste 210.000 de oameni.

Câștigător alegeri 2016 Ploiești. Câți români au fost așteptați la vot

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

Câștigător alegeri 2016 Ploiești

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomadările editorilor greatnews.ro: