Site-ul care îți spune câți bani valorează votul tău

vot alegeri referendum macedonia
FOTO: European Parliament/Flickr (creative commons)

„Toată lumea îți spune că votul e important, că e valoros… Dar cât de valoros e până la urmă? Asta face site-ul ăsta: îți arată care e valoarea în bani a votului tău, folosind cifre reale preluate de aici si aici”, se arată în prezentarea site-ului valoarevot.ro.

Cei care l-au creat sunt Bogdan Puștea (concept, documentare, text), Adrian Grigore („suport universal”) și Răzvan Ghinea („development și multă răbdare”).

Acest portal calculează valoarea votului pe baza bugetului primăriei în ultimii patru ani și în funcție de numărul de locuitori. De exemplu, în cel mai mic oraș din țară, în Băile Tușnad din județul Harghita, unde trăiesc în jur de 1.600 de oameni, valoare unui vot este de 26.233 de lei.

În orașul Solca, județul Suceava, penultimul ca număr de locuitori, un vot costă 26.287 de lei.

„Ai cerut schimbarea în stradă, după #Colectiv. Acum trebuie s-o votezi! Cu grijă, să nu fie lup îmbrăcat în oaie! Pentru că votul tău valorează o avere. (…) Votul tău (3 sau 4 ștampile) dă pe mâna aleșilor banii tăi, dar și ai celor care nu votează!

Asta înseamnă că cineva care își vinde votul pe un litru de ulei decide și pentru banii tăi, dacă nu votezi!”, este îndemnul celor care au făcut site-ul.

Puteți să vedeți cât valoarează votul dumneavoastră pe valoarevot.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: