Casa transilvăneană din care n-ai mai pleca, salvată din ruine de o româncă

Într-o micuță comunitate de sași din Transilvania, o româncă revenită în țară după 30 de ani petrecuți în Germania a transformat o clădire amenințată de vreme într-una dintre cele mai frumoase case de oaspeți din România.

Cincșor este un sat brașovean cu doar câteva sute de locuitori, aflat între Podișul Hârtibaciului și frumoasa depresiune a Făgărașului. Biserica fortificată de aici este ridicată în 1427 și a fost renovată recent.

Carmen Schuster a copilărit în Cincșor, dar a plecat în Germania împreună cu familia, în urmă cu 30 de ani. A ajuns să lucreze într-o multinațională, care a provocat-o să fie reprezentantul la București al firmei. A acceptat această misiune și a revenit în țară.

Când s-a întors la Cincșor, a descoperit un sat liniștit, poate prea liniștit. Frumusețile de aici au convins-o însă că satul poate evada din uitare cu puțină promovare turistică.

Clădirile vechii Școli Evanghelice și Parohiei Evanghelice s-au dovedit perfecte pentru a găzdui o casă de oaspeți. Carmen și familia sa au decis să investească în dotarea și modernizarea acestor spații, pentru a crea un loc perfect pentru cei în căutare de cultură și natură, relatează jurnalista Adela Pârvu, pe blogul său.

Pe lângă camerele plăcute, mobilate cu piese istorice de mobilier adunate de prin Cincșor sau cu unele noi construite aici, a fost amenajată o fermecătoare bibliotecă și un superb salon.

Casa a găzduit un număr record de oameni în 2014. 2000 de turiști au stat aici și au vizitat Cincșorul. Puteți afla mai multe despre acest superb loc pe blogul Adelei Pârvu, și pe siteul Casei de Oaspeți, transilvania-cincsor.ro.

Foto: Silvia Ciungu, Irina Ciungu Șuteu, Ioana Olteanu

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Locuri de muncă pentru români în Suedia, în 2015
Ciocănitoare cu o nevăstuică în spate. Realitatea dură din spatele fotografiei care a cucerit lumea

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Odsky7

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.