„Casa Share” face încă o familie fericită. Locuință nouă pentru copiii rămași pe drumuri

casa share
Șantierul celei de-a patra case ce va fi ridicată în cadrul proiectului "Casa Share". Foto: Pagina de Facebook Casa Share

O nouă locuinţă va fi construită gratuit de voluntarii care au lansat pe Facebook proiectul „Casa Share”. Până în prezent, ei au ridicat mai multe case pentru oamenii sărmani din județul Iași, iar acum au sărit în ajutorul unei familii care a rămas pe drumuri din cauza unui incendiu produs acum câteva zile, informează digi24.ro.

Casa va fi construită tot în județul Iași, în comuna Miroslava. Voluntarii proiectului “Casa Share” vor să termine locuința în care vor sta cei 3 copii și părinții lor în doar trei săptămâni.

Voluntarii, vecinii şi rudele familiei au început deja să lucreze împreună la noua casă. Fosta locuință a luat foc în urma unui scurtcircuit și de câteva zile toată familia doarme într-o şură.

„Nu am mai putut să facem nimic. A luat foc, casa plină de mobilă, vă daţi seama că a izbucnit repede. Grinzile de brad uscate şi imediat s-a aprins. Am ieşit desculţă în stradă”, a povestit Cătălina Lipşa, mama copiilor.

Tatăl copiilor, Constantin Părăleşte, abia se angajase în străinătate când a auzit că familia lui a pierdut totul în incediu. Bărbatul s-a întors imediat în ţară.

„Aveam un televizor, un aragaz. Nu aveam luxul de pe lume, dar eram mulţumiţi cu ceea ce aveam. Strictul necesar. Aveam un calculator. Dar am pierdut totul, în cinci minute s-a pierdut totul, s-a ars”, a explicat el pentru postul de televiziune digi24.ro.

casa share
Voluntar la lucru. Foto: Pagina de Facebook Casa Share

„Mobilizez tot ce prind”

Povestea celor cinci i-a impresionat pe voluntarii proiectului „Casa Share”. Bogdan Tănase, iniţiatorul campaniei, a reuşit să strângă banii necesari pentru începerea construcţiei în timp record. Tot el i-a găsit și pe oamenii dispuși să pună umărul la treabă.

„Este un caz de urgenţă. Copiii stau pe jos, dorm într-o şură, nu au nimic. Trebuie să terminăm cât mai repede. Mobilizez tot ce prind. Toţi băieţii, toată lumea, trebuie să terminăm cât mai repede. Dau un termen două – trei săptămâni de zile”, a spus el.

casa share
Planul Casei Share 4. Foto: Pagina de Facebook Casa Share

Când proiectul va fi gata, cei cinci membri ai familiei vor avea o casă nouă, cu trei dormitoare, hol, bucătărie şi baie.

Voluntarii nu au calculat încă de câţi bani vor avea nevoie în total. Însă, din experienţa celorlalte două case pe care le-au ridicat de la zero, bugetul va depăşi 30.000 de euro. Donațiile se pot face în conturile bancare deschise de inițiatorii proiectului.

casa share
Materiale de construcții. Foto: Pagina de Facebook Casa Share
casa share
Foto: Pagina de Facebook Casa Share

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la electrocasnice. TOP cele mai bune oferte la frigidere și mașini de spălat
Reduceri eMAG laptopuri. Șase oferte atractive
Locuri de muncă în fabrici și depozite din Marea Britanie, Olanda, Germania. Salarii de peste 1.800 de euro
Locuri de munca pentru români în străinătate. Electricieni și tehnicieni pentru Vestul Europei și țările din Golf

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.