Casa care se rotește după Soare și vine la pachet prin curier

FOTO: solaleya.com
FOTO: solaleya.com

Arhitecții francezi de la Solaleya lucrează de mai bine de șapte ani la îmbunătățirea proiectului unei case care se rotește după Soare.

Aceasta are un mecanism care o ajută să se rotească în jurul propriei axe, iar ferestrele să fie întotdeauna spre Soare sau, din contră, să fie îndreptate spre zona de umbră, în timpul verii când e prea cald.

Lucrul nou este faptul că au au reușit să reconstruiască proiectul astfel încât să poată fi construit din prefabricate lemnoase, livrat în pachet și apoi asamblat. Singurul inconvenient este că întregul „pachet” cântărește în jur de 40 de tone.

Prima casă la pachet care se rotește după Soare a fost trimisă deja din Franța către Statele Unite. Are 200 de metri pătrați, iar asamblarea a durat în jur de trei luni. Cel mai mult durează lucrarea la fundație și asamblarea părții mecanice care ajută la rotirea casei.

Casa cuprinde trei dormitoare, trei băi, un birou, o bibliotecă și o cameră de oaspeți, iar absolut toate materialele sunt organice. Întregul mecanism de rotire este controlat cu o telecomandă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.