Capăt de linie pentru Monica Niculescu la Wimbledon

Monica Niculescu a ratat calificarea în sferturile de finală la Wimbledon, însă evoluțiile sale pe iarba londoneză au fost excelente în acest an.

Jucătoarea din Slatina, în vârstă de 27 de ani, a început excelent duelul cu elvețianca Timea Bacsinszky, reușind să rezolve rapid primul set, scor 6-1. Monica Niculescu a controlat jocul și a pus-o adesea în dificultate pe a 15-a favorită, care a revenit în meci târziu, în finalul setului secund.

Atunci, elvețianca a reușit să câștige pe serviciul româncei și să egaleze situația la seturi: 7-5.

Treptat, Timea Bacsinszky, care face cel mai bun sezon din carieră, atingând semifinalele la Roland Garros și, acum, sferturile la Wimbledon, și-a adaptat jocul la stilul româncei, iar ”decisivul” n-a avut istoric: 6-2 pentru elvețiancă.

Monica Niculescu rămâne, însă, cu cel mai bun parcurs din carieră la Wimbledon, dar și cu gândul că va urca 7 locuri în clasamentul mondial, până pe 41.

România mai are doar doi sportivi în joc la Wimbledon 2015: Horia Tecău și Florin Mergea. Cei doi s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu masculin. Tecău și olandezul Rojer, cotați cu a patra șansă la victoria finală, se vor duela pentru un loc în semifinale cu polonezul Marcin Matkowski și sârbul Nenad Zimonjici (favoriți 7).

În penultimul act, cei doi se pot întâlni cu perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna (India, 9), care trebuie mai întâi să treacă de americanii Bob și Mike Bryan, ”dictatorii” tenisului masculin dedicat perechilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: