Campionul României. Orașul care a reușit să obțină cei mai mulți bani din fonduri europene

Un oraș cu 200.000 de locuitori din vestul țării a reușit să atragă anul trecut fonduri europene în valoare de 194 de milioane de dolari.

Mai mult, în oraș s-a investit masiv în ultimii cinci ani. Au fost ridicate trei parcuri industriale, iar zeci de companii au început să le folosească. Mari nume din IT și din industrie se numără printre cele 60 de companii care au venit la Oradea în ultima perioadă, creând mii de noi locuri de muncă. Investitorii sunt deopotrivă străini și locali, atrași de facilitățile fiscale propuse de managerii de stat, notează publicația Business Magazin. În cele trei parcuri industriale lucrează, în total, 5.000 de persoane.

În turism s-au investit câteva zeci de milioane de euro, iar rezultatele apar să se vadă, încetul cu încetul. Cifrele din prima parte a anului 2016 le dau încredere edililor că în acest an vor fi cu 10% mai mulți turiști decât în 2015.

Anul trecut, 24% dintre veniturile totale ale primăriei Oradea au provenit din fonduri europene. Dacă absorbția fondurilor la nivel de țară a ajuns undeva spre 74%, Oradea a reușit să atragă 95% din fondurile disponibile, una dintre cele mai ridicate niveluri de eficiență din centrul și estul Europei.

Orașele care au reușit să obține cele mai mari fonduri europene sunt Oradea, Ploiești și Iași. Județele care au atras cei mai mulți bani europeni sunt Bihor, Hunedoara, Prahova, Dolj, Constanța, Județele care au beneficiat cel mai puțin de fondurile UE sunt Neamț, municipiul București și Ialomița.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Nestemata neștiută care strălucește în inima României și oamenii inimoși care au șlefuit-o

https://greatnews.ro/scrisoare-alexandru-doda-sibiu-catre-conducerea-liceului/

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.