Bugetul Capitalei a fost votat: 10 milioane de lei pentru biserici!

Csursa schita proiect final: sector5.ro

Consiliul General al Capitalei a votat ieri, cu două luni întârziere, bugetul Primăriei Bucureștiului. Instituțiile locale vor împărți 4,2 miliarde de lei.

Din acești bani, zece milioane de lei din bugetul pe anul 2016 vor merge către biserici, în urma unei propuneri a consilierului Richard Radu, de la PNL. Două milioane de lei vor ajunge la Catedrala Mântuirii Neamului.

Biserica Dobroteasa, Amzei, Bulgară, Rusă, Cărămidarii de jos, Sf. Anton, Ovidenia și Victor Daimaca vor primi câte 100.000 de lei. Biserica Ilie Gorgani va fi ajutată de Primăria Capitalei cu 150.000 de lei, în timp ce bisericile Plumbuita și Chiajna Giulești vor primi 200.000 de lei. Biserica Radu Vodă va primi 300.000 de lei.

Cei mai mulți bani din Bugetul Primăriei vor ajunge la infrastructură, utilități și transporturi: peste 2,5 miliarde de lei. RATB va încasa 532 de milioane, RADET – 594 de milioane, iar Direcția Utilități – 592 de milioane de lei.

La Sănătate ajung 303 milioane de lei, în timp ce la educație și activități sportive au fost repartizate fonduri de 112 de milioane. Cultura și agrementul primesc 392 de milioane de lei, iar Mediul – 345 de milioane de lei.

Consilierii au hotărât să reducă bugetul de rezervă al primarului cu 10 milioane de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Premiile Oscar 2016. Lista completă a câștigătorilor din acest an
Un român joacă în cel mai bun film străin de la Oscar 2016
Ce a spus Leonardo DiCaprio când a câștigat, în sfârșit, premiul Oscar