Bucureștiul va avea o nouă linie de metrou. Când începe construcția

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Metrorex își propune ca până la sfârșitul anului să reușească lansarea licitației pentru lucrările de structură la Magistrala 6 de metrou. Linia va fi între stațiile 1 Mai și Otopeni.

Potrivit reprezentanților Metrorex, lucrările ar urma să înceapă în a doua parte a anului viitor. Valoarea proiectului este de 1,3 miliarde de euro, cu TVA, suma incluzând și achiziționarea unui număr de 12 trenuri.

România a pierdut 1,5 milioane de euro pentru că n-a început până acum construcţia magistralei 6. E vorba de penalitaţi de întârziere pentru un împrumut luat în urma cinci ani de la Guvernul Japoniei.

„Această lucrare urmează a fi pusă în operă prin cooperare internațională între Guvernele României și cel al Japoniei și necesită o anumită urgență în realizare, ținând cont de preconizata creștere a traficului aerian, de necesitatea reducerii circulației auto cu automobile în favoarea transportului public”, se arată în document.

Magistrala 6 va fi construită pe traseul Calea Griviței, calea ferată din zona Pajura, Bulevardul Poligrafiei, Piața Presei Libere și Șoseaua București – Ploiești.

Va avea următoarele stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Otopeni.

Cea mai mare companie aeriană din UE face angajări. Se acceptă și fără experiență

https://greatnews.ro/sapte-caini-politisti-isi-cauta-stapani/