Boxul românesc, învinețit! Jo Jo Dan și Ronald Gavril au luat bătaie

Jo Jo Dan a fost pedepsit crunt de englezul Kell Brook, la Sheffield, în meciul pentru titlul IBF la categoria semimijlocie. Într-o altă gală, Ronald Gavril a pierdut primul meci din carieră, la decizie, cu americanul Elvin Ayala.

Jo Jo Dan a rezistat doar patru runde în fața deținătorului centurii IBF, Kell Brook. Pugilistul englez era la primul său meci, după ce, în urmă cu câteva luni, când era în vacanță în Tenerife, fusese înjunghiat în picior.

Brook a dominat clar duelul, reușind să îl trimită de patru ori la podea pe Jo Jo Dan înainte ca românul să renunțe la luptă, înaintea rundei cu numărul cinci. A fost al 34-lea succes din 34 de meciuri pentru englez.

De cealaltă parte, Jo Jo Dan, care rămâne și el cu 34 de victorii, a suferit aseară primul eșec înainte de limită. Giurgiuveanul este al treilea pugilist român care se întoarce învins din Marea Britanie, după Lucian Bute, care a pierdut titlul mondial în fața lui Carl Froch, și Cristian Ciocan, bătut clar de Tyson Fury în urmă cu o lună de zile, la Londra.

Un alt pugilist român, Ronald ”The Thrill” Gavrill, care avea un palmares impecabil la profesioniști (11 victorii din 11 meciuri) a fost învins aseară, la Las Vegas, de americanul Elvin Ayala.

Românul în vârstă de 28 de ani, care este promovat de celebrul Floyd Mayweather, nu a reușit să-i țină piept experimentatului american, ajuns aseară la cea de-a 28-a victorie din 35 de partide.

Este un pas în urmă pentru băcăuan, care spera să câștige la Las Vegas și să fie desemnat challenger pentru o centură la categoria supermijlocie.

Recomandările editorilor GreatNews:

În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani
Prizonieră într-o Românie crudă. Când pumnul e lege de căpătâi
O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
O altfel de emigrare
1,2 milioane de motive pentru care Ziua Femeii nu există în România