Black Friday 2015. Magazinele care participă la Vinerea Neagră

Black Friday 2015- sfaturi pentru consumatori

Cele mai multe magazine online vor intra în campania de Black Friday 2015 pe data de 20 noiembrie. Vinerea Neagră se organizează mai devreme în România decât în alte țări datorită faptului că Vinerea Neagră, dacă s-ar organiza ca în Statele Unite, ar fi mult prea aproape de Ziua Națională, atunci când foarte mulți români preferă să plece în vacanță și nu mai au timp de cumpărături. Un alt motiv l-ar reprezenta partea logisitică.

O parte dintre angajați ar trebui, în mod legal, să fie liberi de 1 Decembrie, iar acest lucru ar putea încetini onorarea comenzilor făcute de Black Friday 2015 într-un timp util.

Magazinele online din România se așteaptă la vânzări foarte importante de Black Friday 2015, ca și în 2014. Anul trecut, magazinul eMAG, cel mai mare retailer online din țară, a spus că a vândut 420.000 de produse, în valoare de aproimativ 145 de milioane de lei în doar jumătate de zi.

Înainte cu șase ore de încheierea zilei de Black Friday eMAG anunța că s-au vândut aproximativ 30.000 de telefoane mobile, 20.000 de tablete, 12.000 de televizoare, 4.000 de parfumuri, 4.000 de cauciucuri de iarnă, 8.000 de jucării și în jur de 52 de tone de mâncare pentru animale.

Ca o comparație, în 2013, de Black Friday, până la ora 18:00 de Vinerea Neagră au vândut produse în valoare de 80 de milioane de lei. Practic, cel puțin în ceea ce privește Black Friday eMAG, vânzările aproape că s-au dublat.

De asemenea de Black Friday eMAG s-a vândut și cel mai scump produs pe online în România, un BMW X6, care costa 66.500 de euro, însă la reducere de Vinerea Neagră a fost doar 20.000 de euro. O altă surpriză de Black Friday eMAG anul trecut a mai fost și faptul că s-au scos la vânzare carburanți Rompetrol la preț redus cu 10%. În total au fost 5.000 de tichete.

Black Friday 2015. Lista de magazine participante la Vinerea Neagră

  • Black Friday 2015, magazine fashion:

VEZI OFERTA – depurtat.ro

kurtmann.ro

VEZI OFERTA – Boutique Mall

Fashion Up

  • Black Friday 2015, magazine electronice: 

OFERTA  – eMAG 

OFERTA – Flanco

OFERTA-  evoMAG

Oferta – elefant.ro

cel.ro

marketonline.ro

Vezi LA ACEST LINK magazinele cu oferte Black Friday 2015 la cărți. 
Black Friday 2015 ceasuri la ACEST LINK.

Black Friday 2015. Vinerea Neagră, anul acesta

În Statele Unite, țara care a inventat Vinerea Neagră a cumpărăturilor, Black Friday 2015 va avea loc în mod tradițional, în ultima vineri a lunii noiembrie, adică pe 27 noiembrie.

Surse din piața din România spun că și anul acesta, ca și în anii trecuți, Black Friday 2015 va fi organizat de majoritatea magazinelor cu o săptămână mai devreme decât Vinerea Neagră din Statele Unite.

Însă nu ar fi vorba că se fură startul. Explicația pentru care Black Friday 2015 s-ar organiza mai devreme în România este una destul de simplă și logică, cel puțin pentru magazinele online, care de altfel au și cele mai mari vânzări de Vinerea Neagră – 27 noiembrie este o zi foarte apropiată de Ziua Națională, zi nelucrătoare, care de multe ori e adăugată la o minivacanță.

Astfel, ar exista riscul ca mulți oameni să fie plecați, să nu fie acasă pentru a-și primi comanda, fie firmele de curierat rapid să nu poată lucra la capacitate maximă pentru că Ziua Națională ar putea fi liberă pentru o parte dintre angajați.

Prin urmare, Black Friday 2015 va fi anul acesta pe 20 noiembrie pentru marile magazine online, urmând ca pe 27 noiembrie să fie organizată o „Vinerea neagră” ceva mai mică. În ceea ce privește firmele de curierat, reprezentanții unora dntre firme anunță că de Black Friday 2015 vor încerca să suplimenteze numărul de mașini pentru a duce cât mai repede toate comenzile realizate.

Black Friday 2015. Sfaturi pentru Vinerea Neagră

Pentru că numărătoarea inversă până la Black Friday 2015 a început deja, e bine să ai în vedere și un plan de cumpărături. Prin urmare, fă-ți o listă de produse pe care vrei să le cumperi de Black Friday 2015 și urmărește prețurile și interesează-te de ele de acum. Astfel, atunci când intre pe magazinele online care face reduceri de Black Friday 2015 le cauți direct.

De asemeanea, e bine să-ți stabilești un buget și pentru eventuale produse care nu sunt pe lista de cumpărături, dar consideri că au un preț foarte bun de Black Friday 2015 și nu trebuie ratate.

De asemenea,  foarte important este să urmăriți exact pentru fiecare magazin online care vă interesează ora la care își începe campania de Black Friday 2015, pentru a prinde toate ofertele.