Biserica a închis un parc de joacă cu o pânză neagră: „Era o ceremonie religioasă”

FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

La începutul acestei săptămâni, părinții care au vrut să-și ducă copiii în parcul de lângă mitropolia din Târgoviște s-au izbit de o imagine deprimantă.

Arhiepiscopia din Târgoviște a luat decizia de a închide parcul așternând o pânză neagră. Mai mult, preoții nu ar fi cerut acordul Primăriei pentru a închide locul de joacă, potrivit Digi24.

Reprezentanții Bisericii spun că au acoperit locul de joacă cu pânză din motive de securitate, „pentru a proteja copiii”.

„Primăria Târgovişte a dat aprobare pentru acest lucru şi ca să nu existe niciun fel de probleme pentru cei care sunt veniţi aici, s-a luat această decizie. Nu cred că incomodează pe cineva acest lucru, pentru că e vorba doar de câteva ore. Este evenimentul central pentru judeţul Dâmboviţa şi majoritatea credincioşilor şi locuitorilor sunt aici. După finalizarea slujbei, spaţiul respectiv va redeveni folosibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviște, Marian Puiescu, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Primarul din Târgoviște, Cristian Stan, a declarat că s-a dat un aviz exclusiv pentru adunarea publică, nu și pentru închiderea locului pentru copii. Acum,  Arhiepiscopia Târgoviște riscă să fie amendată pentru că nu a respectat avizul Primăriei.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.