Băutura care este de 30 de ori mai scumpă decât aurul

băutură ceai miere
Foto: 627389 / pixabay.com

Frunzele care provin de la anumite plante de ceai din China sunt atât de rare și de căutate încât se vând la prețuri uriașe.

Mai exact, valoarea frunzelor care provin de la câteva tufe de ceai Da Hong Pao din China este de 30 de ori mai mare decât aurul, relatează BBC.

În anul 2002, un cumpărător a plătit 180.000 de yuani, adică aproape 28.000 de dolari, pentru doar 20 de grame din legendarul ceai Da Hong Pao din China. Ceaiul original Da Hong Pao este unul dintre cele mai scumpe ceaiuri din lume: un gram costă 1.400 de dolari.

Ceaiul Da Hong Pao este un tip de ceai negru care crește în Munții Wuyi din provincia Fujian din sudul Chinei. Deși multe varietăți de ceai Da Hong Pao sunt accesibile ca preț, frunzele care provin de la tufe bătrâne se vând la prețuri uriașe. Se crede că unele dintre ele au 350 de ani, fiind venerate de către localnici.

Ceaiul Da Hong Pao original provine de la același grup de plante de ceai.

„Ceaiul original Da Hong Pao este atât de scump deoarece au rămas extrem de puțini dintre arbuștii de ceai originari. Iar varietățile bătrâne sunt foarte valoroase, aproape neprețuite”, a explicat producătorul de ceai Xiangning Wu pentru BBC.

Numele „Da Hong Pao” înseamnă în traducere „Marea robă roșie” și se referă la o pătură roșie pe care un împărat mitic a donat-o după ce mama lui s-a vindecat miraculos.

Potrivit legendei, mama unui împărat din dinastia Ming (1368 – 1644) s-a vindecat de o boală grea cu ajutorul acestui ceai, așa că împăratul a trimis mai multe pături roșii pentru a îmbrăca cele patru tufe de la care proveneau frunzele respective.

Foto: 627389 / pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

10 curiozități despre cafea. De la primele cafenele la aparatul care te așteaptă cu cafeaua gata făcută dimineața
Cum știe un automat de cafea că o monedă e falsă / DEMONSTRAȚIE VIDEO
Sancționat cu 10% din salariu pentru o pauză de cafea

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.