Bacalaureatul de toamnă 2015. Ce subiecte le-au picat elevilor la Limba Română

Rezultate BAC 2018 subiecte BAC anatomie 2019
Foto: ziuaconstanta.ro

Astăzi, elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat din această vară au susținut proba la Limba și Literatura Română.

În total, 55.000 de candidaţi s-au înscris la probele scrise de la cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate, care reprezintă o a doua şansă pentru absolvenţii de liceu care au picat în prima sesiune, informează adevarul.ro.

Din totalul candidaţilor înscrişi, 25.000 au susţinut astăzi proba la Limba Română. 33.300 vor susţine miercuri proba obligatorie în funcţie de profil (29.000 sunt înscrişi la Matematică şi restul la Istorie). La proba de vineri sunt înscrişi 36.000 de candidaţi, cei mai mulţi la Biologie (22.000).

Bacalaureatul de toamnă 2015. Subiectele de la Uman

Elevii de la profilul Uman au avut de rezolvat, la primul subiect, mai multe cerințe pornind de la poezia „Preludiu de toamnă”, scrisă de Radu Stanca.

La cel de-al doilea subiect, ei au avut de redactat un text argumentativ privind importanţa cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau științifice.

La subiectul al treilea, absolvenții de liceu au avut de analizat relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Subiectele la Limba Română de la Uman

subiecte bac
Foto: adevarul.ro
subiecte bac
Foto: adevarul.ro

Bacalaureatul de toamnă 2015. Subiectele de la Real

Elevii de la profilul Real, care au dat astăzi proba scrisă la Limba şi Literatura Română, au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut”, scrisă de Nicolae Labiş.

La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ despre importanța implicării tinerilor în activităţile umanitare.

La subiectul al treilea, tinerii au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă.

Subiectele la Limba Română la Profilul Real

subiecte bac
Foto: adevarul.ro
subiecte bac
Foto: adevarul.ro

Bacalaureatul de toamnă 2015

În a doua sesiune a Bacalaureatului, candidaţii vor susţine examene doar la probele pe care le-au picat în vară.

Marţi, Bac-ul va continua cu Limba Maternă, miercuri cu proba obligatorie în funcţie de profil (Matematică sau Istorie), iar vineri are loc ultima proba, la alegere din 10 materii.

Candidaţii trebuie să fie în sală până la ora 8:30 şi au la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Afişarea rezultatelor se va face pe 31 august, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, urmând ca notele finale să fie afişate pe 3 septembrie, mai notează adevarul.ro.

În această vară, din cei aproximativ 159.000 de candidaţi prezenţi la Examenul de Bacalaureat, aproape 68% au promovat examenul.

REZOLVĂRI SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ BAC TOAMNĂ 2015

reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG la tablete. Cele mai bune oferte de azi
Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.