BAC 2016. Barem și subiecte la proba de Geografie

UPDATE. La ora 15:00 Ministerul Educației Naționale a publicat pe site-ul edu.ro și baremul pentru subiectele de la proba de Geografie. Îl găsiți mai jos, în acest articol.

Subiecte BAC 2016 Geografie. Astăzi, elevii au susținut ultima probă scrisă din cadrul Examenului de BAC 2016, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Subiecte BAC 2016 Geografie

La primul subiect de la proba de Geografie de la BAC 2016 elevii au primit o hartă cu mai multe exerciții care le cereau să identifice corect diferite state și orașe din Europa.

Reduceri aer condiționat. Cele mai bune oferte eMAG.ro la aparate Samsung

La cel de-al doilea subiect candidații au primit o hartă a României, cerința fiind de a identifica diferite râuri, orașe și forme de relief de la noi din țară.

La ultimul subiect de la proba de Geografie de la BAC 2016 elevii au primit mai multe întrebări despre demografia, relieful și suprafața agricolă a unor state europene.

BAC 2016. Subiecte la biologie

BAC 2016. Ce subiecte au picat la Informatică

BAC 2016. Subiecte Chimie. Ce au avut de rezolvat elevii

BAC 2016. Subiecte Filosofie. Ce au avut de scris elevii

BAC 2016. Subiecte Sociologie. Ce le-a picat elevilor

BAC 2016. Subiecte Economie. Cât de grele au fost probele

BAC 2016. Subiecte la Fizică. Ce probleme au avut de rezolvat elevii

BAC 2016. Subiecte la Psihologie. Ce li s-a cerut elevilor

Iată subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la proba de Geografie:

subiecte bac 2016 geografie subiecte bac 2016 geografie subiecte bac 2016 geografie subiecte bac 2016 geografie subiecte bac 2016 geografie subiecte bac 2016 geografie

Barem BAC 2016 Geografie:

barem bac 2016 geografie barem bac 2016 geografie barem bac 2016 geografie

 

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Miercuri, elevii au susținut proba de Matematică sau la Istorie, după ce luni absolvenții de liceu au dat examen la Limba și Literatura Română.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

La proba de Limba și Literatura Română de la BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai tari perle de la BAC: „Am ales romanul Luceafărul” și „Moare fără să respire”
Petiție bizară după ce elevii au greșit un subiect la română la BAC. Mii de oameni au semnat-o
Test de română, pe baza cerințelor de la BAC. 6 întrebări la care ar trebui să știi răspunsul

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.