Aur pentru România! Spadasinele noastre au câștigat titlul olimpic la Rio

Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu și Ana Maria Popescu (de la stânga la dreapta), primele campioane olimpice ale României la Rio 2016 (Facebook)
Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu și Ana Maria Popescu (de la stânga la dreapta), primele campioane olimpice ale României la Rio 2016 (Facebook)

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, după o finală extraordinară cu China, deținătoarea titlului.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au reușit să învingă puternica echipă a Chinei, impunându-se cu scorul de 44-38.

Româncele, multiple campioane europene și mondiale, au cucerit singurul titlu care le lipsea din palmares: cel olimpic.

Este prima medalie a României la Rio 2016, în cea de-a șasea zi de concurs în Brazilia.

După ce au ratat medaliile în proba individuală, spadasinele tricolore au tras senzațional pe planșa de la Rio, reușind să conducă încă de la prima tușă.

Ana Maria Popescu a deschis și a închis duelul, cu evoluții extraordinare, aducând un titlu pe care puțini îl așteptau la începutul zilei.

Fetele antrenate de Dan Podeanu au început concursul în sferturile de finală, împotriva Statelor Unite. Cu toate că erau mari favorite, româncele au avut parte de un duel extrem de dificil. Ana Maria Popescu a decis duelul, dând tușa decisivă, pentru 24-23.

A urmat victoria extraordinară cu Rusia, din semifinale, cu scorul de 45-31, când spadasinele din România au câștigat 8 din cele 9 relee ale duelului.

Finala cu China a fost dominată clar de fetele noastre, chiar și rezerva Loredana Dinu intrând pe planșă și aducând un profit de puncte României, care nu învinsese niciodată China în ultimii ani.

Este prima medalie în probele de echipă pentru scrima românească.

Astăzi, la Rio, o altă echipă românească, dublul masculin de tenis format din Horia Tecău și Florin Mergea vor lupta pentru medaliile de aur cu spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Clasament pe medalii Rio 2016. Americanii se apropie de 1.000 de titluri, Ungaria e marea surpriză