Clasament pe medalii Rio 2016. Americanii se apropie de 1.000 de titluri, Ungaria e marea surpriză

Sportivii din Statele Unite ale Americii conduc în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, având cu un titlu olimpic mai mult decât China.

Americanii, care au strâns 11 medalii de aur, 11 de argint și 10 de bronz, au cu 9 medalii mai mult decât China, care are 10 titluri olimpice, 5 locuri doi și 8 medalii de bronz.

Sportivii din Statele Unite ale Americii vor depăși, cel mai probabil, pragul de o mie de medalii de aur la toate edițiile Jocurilor Olimpice, la Rio 2016. Americanii au început competiția din Brazilia cu 977 de titluri, fiind cea mai titrată țară din istoria Jocurilor.

Americanii au luat 8 medalii de aur la natație, Michael Phelps ajungând la 21 de titluri supreme în carieră – egalând recordul absolut deținut de Leonidas din Rhodos, la Jocurile Olimpice antice, încă din secolul al VI-lea înainte de Hristos. Gimnastele din SUA au distrus concurența în finala pe echipe, în timp ce la proba de individual compus la gimnastică, Virginia Thrasher a cucerit aurul la pușcă 10 metri, iar Kristin Armstrong a câștigat proba de contratimp la ciclism.

Chinezii au luat trei medalii de aur la sărituri, competiție pe care o domină de ani buni, patru la haltere și câte una la tenis de masă, tir și natație.

Pe locul trei în clasamentul pe medalii este Japonia, cu șase medalii de aur. Sportivii din viitoarea țară gazdă a Jocurilor, Tokyo 2020, s-au impus la gimnastică, prin echipa masculină și la individual compus, prin Kohei Uchimura. Au câștigat, de asemenea, trei titluri la judo și unul la natație.

Australia și Ungaria au câte cinci titluri. Atât sportivii de la Antipozi, cât și cei maghiari au excelat în bazin, câștigând câte trei titluri la natație. Australienii au luat aurul și la rugby în șapte (feminin) și tir, în timp ce Ungaria are doi campioni olimpici la scrimă: Emese Szasz la spadă feminin și Aron Szilagyi, la sabie masculin.

Rusia este abia a șasea în clasament, la egalitate de titluri olimpice cu Coreea de Sud, ambele țări având câte patru medalii de aur.

În total, în primele cinci zile de concurs, 51 de țări au cucerit medalii, printre ele fiind Kîrgîstanul, Kosovo, Emiratele Arabe Unite, Mongolia, Uzbekistan sau Malaezia.

Niciun sportiv din România nu a reușit să urce pe podiumul olimpic de la Rio 2016.

Iată clasamentul pe medalii de la Rio 2016, după cinci zile de concurs:

dementu

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Povestea primului sportiv independent care a câștigat aurul olimpic