Au găsit sume importante de bani și le-au înapoiat. Povestea a trei români exemplari

Ionuț (dreapta), cel care a găsit portofelul lui Ovidiu Galeș (dreapta)
Ionuț (dreapta), cel care a găsit portofelul lui Ovidiu Galeș (dreapta)

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Iași a fost lăudat de polițiști, după ce a găsit o sumă de bani și a înapoiat-o celui care a pierdut-o.

Vladimir Cucuteanu, în vârstă de 54 de ani, a găsit pe o stradă un plic în care erau 2.700 de lei. Nu a stat prea mult pe gânduri și s-a dus la Poliție. Ulterior, s-a descoperit că plicul cu bani a fost pierdut de un bărbat de 61 de ani.

La Bistrița, lui Ovidiu Galeș, un pompier în vârstă de 33 de ani, i s-a întors o faptă bună pe care o făcuse în 2013, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul.

În urmă cu doi ani, acesta găsise în parcarea unui supermarket o servietă în care erau 10.000 de lei și acte.

„Am luat servieta, am deschis-o şi am văzut că erau bani şi actele de la o firmă. Omul nici nu îşi dăduse seama că îşi pierduse banii. Când am sunat l-am şi întrebat aşa în spirit de glumă: <>, iar atunci şi-a dat seama că nu avea asupra lui diplomatul cu banii. A venit, i-am dat servieta, ne-a mulţumit şi a plecat”, a povestit Ovidiu, pentru Adevărul. Câteva luni a găsit și un smartphone și a căutat în agenda telefonului până a ajuns la proprietar.

Întâmplarea face că gesturile sale s-au întors zilele trecute.

„M-am dus dimineaţa la şcoală cu copilul şi mă grăbeam să mă întorc acasă. Alergând, mi-a sărit portofelul din buzunar. M-am dus acasă şi abia pe la prânz mi-am dat seama că nu îl aveam. Am apelat la un prieten din presă să facă un articol, în încercarea de a-l găsi, mai ales că nu aveam niciun act în portofel”, povesteşte bistriţeanul. În portofel avea 2.000 de lei și 210 euro.

În scurt timp, a fost căutat de un tânăr dintr-o echipă de construcții care lucra pe strada unde locuia și i-a spus că are portofelul lui și s-au întâlnit pentru a-l primi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.