Arhitectul care face case în stil tradițional românesc

case tradiționale românești
Proiect al arhitectului Adrian Păun. Foto: case-frumoase.ro

De câţiva ani, arhitectul Adrian Păun realizează proiecte pentru oamenii care vor să locuiască într-o casă tradiţională românească sau într-o casă realizată în stil neoromânesc, relatează adevarul.ro.

Arhitectul Adrian Păun, în vârstă de 43 de ani, a început să gândească proiecte în stil neoromânesc în urmă cu câţiva ani, atunci când un preot i-a cerut ajutorul, spunându-i că vrea să îşi construiască o casă parohială.

„Atunci mi-am pus problema cum să fac o casă parohială. Nu putea să fie un proiect modern, ar fi trebuit să respecte un alt stil. Şi aşa am început să studiez, să mă documentez. La început am căutat pe internet, după care mi-am luat aparatul foto în spate şi am început să pozez ce vedeam“, a povestit arhitectul pentru sursa citată.

Au urmat apoi alte proiecte: „Fiecare proiect este foarte complex şi ca să realizez planurile şi modelarea 3D îmi ia în jur de o lună şi jumătate. La un moment dat m-a sunat un client şi m-a întrebat de ce nu am terminat încă proiectul şi i-am explicat că de o săptămână lucrez la uşa de la intrare. Într-un asemenea proiect 3D trebuie gândit fiecare detaliu“.

În afară de clienţii care locuiesc în România, la arhitectul bucureştean au apelat şi oameni stabiliţi în străinătate care vor să îşi construiască locuințe în ţara noastră, păstrând o parte din stilul tradiţional.

adrian păun
Arhitectul Adrian Păun. Foto: Adrian Păun via adevarul.ro

„Am o clientă din Italia care mi-a cerut să-i fac un proiect pentru o casă aici. Iniţial a zis că vrea o casă în stil neoromânesc cu influenţe mediteraneene, dar după s-a răzgândit şi a zis că vrea una doar în stil neoromânesc“, a povestit arhitectul.

Preţul celui mai ieftin proiect este în jur de 500 de euro, iar proiectele complexe pot fi mult mai scumpe. Specialistul a arătat că ajunge să ceară între 16 şi 20 de euro pentru fiecare metru pătrat.

case tradiționale românești
Proiect al arhitectului Adrian Păun. Foto: case-frumoase.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă sezoniere pentru români în străinătate
Afaceri de familie. 7 factori ce asigură succesul
O româncă agresată de un polițist și-a găsit dreptatea la CEDO. Ce despăgubire va primi