O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Capitala a conceput o aplicatie smartphone ce vine in sprijinul persoanelor care sufera de depresie sau anxietate.
Proiectul elevilor a obtinut primul loc in cadrul competitiei Social Innovation Relay (SIR), organizata de Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu NN Romania si Hewlett-Packard (HP).
Echipa, formata din elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu si Matei Dimitrie Tita, sub coordonarea profesoarei Cristiana Popescu, si-a propus sa determine utilizatorii sa isi schimbe perceptia si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de Best Buddy si adaptate la profilul fiecarui utilizator. Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone.
”Am observat ca tot mai multi oameni din jurul nostru sunt tristi sau deprimati si am vrut sa gasim o modalitate de a-i ajuta sa-si schimbe starea de spirit. Am gandit aplicatia ca pe un prieten. Fiecare utilizator va raspunde la un chestionar si va avea un profil virtual conectat la o baza de date ce va fi actualizata regulat. In functie de starea emotionala, aplicatia va interactiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivationale si prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi”, a spus Alexandru Sasu, membru in echipa Buddy Apps.
El va participa, impreuna cu colegii lui, la finala internationala a competitiei, ce va implica echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore si Spania.
Peste 30 de elevi din Bucuresti, Campulung Moldovenesc, Galati, Giurgiu si Iasi au participat la finala nationala SIR, prezentandu-si proiectele de antreprenoriat social in fata juriului, format din reprezentanti JA Romania, NN Romania si HP.
Competitia face parte din proiectul educational Social Innovation Relay, implementat la nivel international de Junior Achievement in parteneriat cu NN si HP. SIR provoaca elevii sa gandeasca in echipa si sa formuleze solutii viabile pentru rezolvarea unor probleme sociale reale identificate de ei in comunitate, in domeniile educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai si sustenabilitate.
In cadrul proiectului, liceenii au parcurs un curs online si un quiz certificat de antreprenoriat social, au participat la un webinar cu profesionisti din mediul de business si au participat la sesiuni de mentorat cu voluntari NN Romania, care le-au dat feedback, le-au facut recomandari si i-au ajutat sa-si imbunatateasca ideile.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews:
- Laptele praf pentru bebeluși, bombă cu efect întârziat? Câte românce mai alăptează
- Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia
- Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României
- Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: