Alina Gorghiu, noul președinte al PNL în locul lui Klaus Iohannis

alina gorghiu
Alina Gorghiu . Foto: cdep.ro

Alina Gorghiu a fost aleasă, astăzi, în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, anunță mediafax.ro. Ea a strâns mai multe voturi decât contracandidatul său, liberalul Ludovic Orban.

Alina Gorghiu va fi copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, fostul lider al PDL, partid care a fuzionat recent cu Partidul Național Liberal.

Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi. Ea s-a bucurat și de sprijinul președintelui ales, Klaus Iohannis.

În debutul şedinţei, Iohannis a depus mandatul de preşedinte al partidului și și-a dat demisia din PNL.

„Am avut o competiție elegantă și dati-mi voie să îl felicit pe Ludovic, pe prietenul și colegul meu Ludovic. Vom sta la aceeași masă, vom fi doi oameni care au discernământ politic în continuare, vom lucra în aceeași echipă. Aș vrea să îi transmit președintelui Iohannis că acest partid va fi un partener de încredere al președintelui României și că va continua proiectele pe care și le-a asumat”, a declarat Alina Gorghiu.

„O felicit pentru faptul că a devenit președinte al PNL și copreședinte al marelui PNL. Chiar dacă am fost în competiție cu Alina Gorghiu, în momentul în care competiția s-a încheiat, sunt alături de președintele PNL, Alina Gorghiu, și voi face tot ce depinde de mine pentru ca această alegere să fie un succes pentru PNL”, a spus Ludovic Orban după încheierea alegerilor.

„M-am simțit nedreptățit, cum e uman, că președintele Klaus Iohannis nu m-a susținut pe mine, ci pe Alina Gorghiu. Deși a avut o altă opțiune, vreau să vă spun clar că sunt în prima line a punerii în practică a proiectului „Klaus Iohannis”. Alina Gorghiu are avantajul de a fi o figură mai nouă în viața publică – știu că o mare parte a alegătorilor și-au dorit acest lucru. În schimb, este nevoie și de experiență, și Alina Gorghiu are experiență. Dacă nu are experiență, întreaga mea experiență îi va sta la dispoziție”, a continuat el.

Recomandările editorilor GreatNews:

5 case mici şi uşor de îngrijit. Idei de locuinţe ieftine şi frumoase
Lungul drum spre Poarta Raiului. “Mica Elveţie” din Carpaţi, abandonată
Un român, printre cercetătorii de elită ai lumii. A câștigat un grant de peste jumătate de milion de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.