O româncă, printre finaliștii concursului de fotografie al National Geographic Traveller

alecsandra raluca drăgoi
Imaginea Alecsandrei Drăgoi surprinde tradițiile de Anul Nou din România. Foto: Pagina de Facebook Alecsandra Raluca Drăgoi Photography

O fotografie realizată de românca Alecsandra Raluca Drăgoi în care sunt surprinse tradițiile de Anul Nou din localitatea Comănești din județul Bacău se află printre cele mai bune imagini selectate de revista National Geographic Traveller din Marea Britanie în cadrul concursului de fotografie din 2015, relatează mediafax.ro.

Revista şi-a anunţat finanliştii competiţiei, iar printre aceștia se numără și Alecsandra Raluca Drăgoi. Imaginea sa care surprinde un băiat îmbrăcat într-un costum de urs a fost selectată la categoria „Oameni”.

National Geographic Traveller a lansat competiţia anuală de fotografie în septembrie 2014, iar fotografii din Marea Britanie au fost invitaţi să-şi înscrie imaginile la una dintre cele şase categorii: „Acțiune”, „Animale”, „Oameni”, „Râuri”, „Rural” şi „Urban”, potrivit huffingtonpost.co.uk.

„Am fost incredibil de impresionaţi de răspunsurile primite la competiţia noastră anuală de fotografie, cu un standard fenomenal de ridicat de creativitate şi calitate fotografică”, a declarat Pat Riddell, editor la National Geographic Traveller.

Alecsandra Raluca Drăgoi s-a născut în România, iar în prezent locuieşte în Londra, Marea Britanie.

„Am avut întotdeauna curiozitatea să descopăr locuri noi şi să întâlnesc oameni din toată lumea. Prin urmare, Anglia a fost cea mai bună alegere, fiindcă am oportunitatea de a întâlni oameni interesanţi din diferite medii culturale şi etnice”, scrie românca pe site-ul său, alecsandraralucadragoi.com, unde a publicat mai multe fotografii realizate de-a lungul timpului.

Câştigătorul competiţiei va fi anunţat pe 14 februarie, la Telegraph Outdoor Adventure & Travel Show, care va avea loc la Londra.

National Geographic are reputaţia de a fi „epicentrul” celor mai bune lucrări de fotojurnalism din lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecţia de turism oferită de un oraş românesc. Numărul turiştilor a crescut de peste 10 ori
Colecția de iarnă DNA: fesuri pentru românii de rând, „zebre” pentru corupți
O nouă copie a celebrei Magna Carta, descoperită după 800 de ani