Adieu, Șarapova! Rusoaica a fost eliminată în ”optimi” la Roland Garros

Rusoaica Maria Șarapova, deținătoarea trofeului și a doua favorită la câștigarea turneului de la Roland Garros, a fost învinsă azi de cehoaica Lucie Safarova.

Eșecul în două seturi, scor 6-7 (3), 4-6, a venit după un meci echilibrat, în care Lucie Safarova, a 13-a jucătoare a lumii, a arătat inventivitate sub presiune și tărie sufletească în fața uneia dintre cele mai ambițioase și competente jucătoare ale lumii.

Lucie Safarova, care n-a cedat încă niciun set la Paris, va juca pentru un loc în semifinale cu tânăra Garbine Muguruza, învingătoarea de azi a italincei Flavia Pennetta. Dacă iberica născută în urmă cu 21 de ani în Venezuela este la al doilea sfert de finală consecutiv la Roland Garros, Safarova (28 de ani) tocmai a reușit cea mai bună performanță din carieră pe zgura din capitala Franței.

Surprinzător, Maria Șarapova va fi depășită de Simona Halep în clasamentul mondial, rusoaica urmând să coboare pe locul 4, în timp ce românca se va menține pe 3, indiferent de cât de departe ajung celelalte sportive rămase în cursă. Poziția a doua în ierarhia WTA va fi ocupată, de lunea viitoare, de Petra Kvitova.

”Nu am profitat de șansele pe care le-am avut. Lucie a profitat de oportunitățile sale. A fost mult mai agresivă decât mine. Ea a creat, eu nu! A fost o zi proastă la birou pentru mine”, a declarat Șarapova după eșecul de azi.

Înfrângerea rusoaicei mută toți ochii spre Serena Williams, liderul mondial, care este în pole-position în cursa pentru titlul de la Openul Franței – ar fi al treilea din prodigioasa ei carieră -, însă mai întâi trebuie să o elimine azi pe compatrioata ei americană Sloane Stephens.

În cursă pentru trofeu mai este și Ana Ivanovici. Frumoasa din Serbia știe cum este să câștigi la Roland Garros, unde s-a impus când avea doar 20 de ani, în 2008. În sferturi, a șaptea favorită o va întâlni pe tânăra și talentata ucraineancă Elina Svitolina, care și-a trecut în cont deja trei titluri WTA în ultimii trei ani.

În sferturile de finală poate ajunge azi și Andreea Mitu, surprinzătoarea româncă are însă un adversar delicat – o altă revelație a turneului, belgianca Alison Van Uytvanck.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Se caută bucătari, ospătari, măcelari, îngrijitori
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii de TIR. Ce salarii se oferă
Modificări importante aduse la Prima Casă. Se poate trece la o locuință mai mare