Andreea Mitu n-a mai uimit Parisul. A ratat calificarea în sferturile de finală la Roland Garros

Andreea Mitu și-a încheiat azi parcursul senzațional la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, fiind învinsă clar de belgianca Alison Van Uytvanck, scor 1-6, 3-6.

Atât românca în vârstă de 23 de ani, aflată pe locul 100 în lume, cât și jucătoarea flamandă (21 de ani, 93 WTA) au dat peste cap toate previziunile făcute la începutul puternicei competiții, însă în duelul direct, belgianca a ieșit învingătoare, demontând ușor jocul Andreei, vizibil copleșită de ocazie.

A fost întâlnire dintre cele două surprinzătoare jucătoare, aflate în premieră în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam. Românca a câștigat primul duel, în 2012, la Ankara, scor 7-5, 4-6, 6-3, în timp ce begianca s-a impus un an mai târziu, la Olomouc, cu 6-2, 7-5.

Andreea Mitu, care anul trecut a fost foarte aproape să renunțe la tenis, din cauza unei accidentări și a rezultatelor slabe, rămâne, însă, cu o săptămână de poveste pe zgura de la Paris. Aflată pentru prima oară pe tabloul principal, bucureșteanca a eliminat până acum două nume importante: Karolina Pliskova, cehoaica de pe locul 12 în lume, și Francesca Schiavone, experimentata jucătoare din Italia, campioană la Roland Garros în 2010.

Nici Alison Van Uytvanck nu a avut meciuri ușoare, trecând de kazaha Zarina Diyas, ultimul cap de serie (32), și de favorita locală Kristina Mladenovici.

Belgianca Alison Van Uytvanck are în palmares un titlu WTA, cucerit în Taiwan, în 2013 (charlotteobserver.com)
Belgianca Alison Van Uytvanck are în palmares un titlu WTA, cucerit în Taiwan, în 2013 (charlotteobserver.com)

Miza partidei de azi a fost uriașă, iar Andreea Mitu a fost cea care a cedat presiunii. Pe lângă un loc în sferturile de finală, învingătoarea va primi și 250.000 de euro, dar și 360 de puncte WTA, care asigură apropierea ambelor jucătoare de Top 50. Românca se va întoarce acasă cu 145.000 de euro și 180 de puncte.

Andreea Mitu, care până în urmă cu câteva luni nu câștigase nici măcar un meci în circuitul WTA, a prins mare încredere în forțele sale jucând pentru România, în barajul pentru calificare în Grupa Mondială a Fed Cup. Aruncată în luptă în locul accidentatei Irina Begu, Andreea a învins-o spectaculos pe Eugenie Bouchard, iar tricolorele au revenit în eșalonul de elită al tenisului mondial după 23 de ani.

Rezultatele de azi la Roland Garros:

Flavia Pennetta (Italia, 28) – Garbine Muguruza (Spania, 21)         3-6, 4-6
Lucie Savarova (Cehia, 13) – Maria Șarapova (Rusia, 2)                  7-6 (3), 6-4
Sara Errani (Italia, 17) – Julia Goerges (Germania)                          6-2, 6-2
Serena Williams (SUA, 1) – Sloane Stephens (SUA)                        1-6, 7-5, 6-3
Andreea Mitu (România) – Alison Van Uytvanck (Belgia)                1-6, 3-6
Petra Kvitova (Cehia, 4) – Timea Bacsinszky (Elveția, 23)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Se caută bucătari, ospătari, măcelari, îngrijitori
Cele mai bune oferte la jucării de 1 iunie
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii de TIR. Ce salarii se oferă