Nicușor Dan: „De când sunt primar am rupt şase sacouri în cotul drept”

Sursa: YouTube

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri, la Digi FM, că de când este edil a rupt şase sacouri în cotul drept şi a apreciat că acest lucru se întâmplă din cauza modului în care îşi trage cotul pe masă, când semnează documente.

„Trebuie să vă spun că de când sunt primar am rupt şase sacouri în cotul drept. De la semnat, probabil”, a răspuns el, râzând.

Întrebat care este suma cea mai mare pe care a cheltuit-o pe un obiect vestimentar, Nicuşor Dan a estimat că a fost vorba despre aproximativ 100 de euro, dar a menţionat că pentru costume suma a fost mai mare. În ce priveşte cel mai vechi obiect vestimentar la care ţine, el a precizat că este vorba despre o bluză cu dungi verzi, pe care a cumpărat-o când a fost la o conferinţă în Japonia.

„Mi se întâmplă foarte rar să îmi cumpăr eu ceva de îmbrăcat. Odată – cred că sunt 20 de ani de atunci – am văzut o cămaşă pe un manechin şi am intrat în magazin special ca să mi-o cumpăr”, a spus el.

Întrebat ce iubeşte cel mai mult la Bucureşti, Nicuşor Dan a replicat: oamenii, zonele istorice, parcurile, dar şi dinamismul oraşului.

„E o legătură, cred, pentru multă lume care a venit aici la facultate, cum am venit şi eu. Când vii la facultate, e prima dată când pleci de acasă şi, cumva, te identifici cu locul în care ai experienţe noi, te cunoşti pe tine mai bine. Şi asta s-a întâmplat şi la mine. Îmi plac oamenii, îmi place că e un oraş dinamic. Îmi plac mai multe zone istorice, îmi plac parcurile. Da, îmi place oraşul”, a spus edilul general.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a menţionat că nu îi plac „multe dintre instituţiile locale şi naţionale” care acţionează în Bucureşti şi faptul că „mişcarea civică nu este mai puternică”.

„În general, colaborarea instituţiilor e departe de a fi fericită”, a spus el.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.