Modernizarea exploatatiilor agricole reprezinta una dintre dorintele tuturor celor care investesc in agricultura. Domeniul este unul dintre sectoarele economice profitabile, dar unde exista si mult loc pentru optimizare si dezvoltare. Desi Romania se numara printre statele europene cu potential agricol ridicat, aceasta ramura este sub-performanta, iar strategiile antreprenorilor pot fi sustinute doar cu ajutorul solutiilor de creditare. Iata ce oportunitati sunt in acest sens:
Imprumuturi pentru capital de lucru
Gestionarea capitalului de lucru este esentiala pentru asigurarea eficientei operationale, continuarea activitatii si evitarea situatiilor de incapacitate de plata. Insa, in agricultura totul tine de sezonalitate si efectuarea platilor la timp, chiar daca incasarile vin mai tarziu. Creditul pentru agricultura de la Mikro Kapital asigura finantarea activitatii curente ori a situatiilor urgente si nu numai.
Cu ajutorul unui imprumut se pot acoperi cu usurinta cheltuielile de exploatare care au legatura directa cu infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor, activitatea fermelor, lucrarile forestire ori piscicole, in functie de specificul afacerii fiecarui beneficiar in parte. Creditul pentru capital de lucru iti completeaza resursele proprii atunci cand acestea nu sunt de ajuns pentru realizarea tuturor planurilor tale.
Credite pentru investitii
Daca te-ai decis sa investesti in modernizarea fermei tale, alege o solutie de creditare prin intermediul careia sa-ti cresti activitatea. Indiferent daca este vorba despre o ferma vegetala sau una zootehnica, imprumutul se acorda pentru achizitia de utilaje agricole, terenuri, depozite si hale, retehnologizare, echipamente agricole, constructia de sere, solarii, magazii de depozitare ori grajduri. De asemenea, finantarea poate sustine achizitia de animale, dezvoltarea unor sisteme de irigatii, investitia in mijloace de transport sau chiar si refinantarea unor imprumuturi similare detinute la alte banci.
Introducerea si dezvoltarea de tehnologii, echipamente, utilaje si procedee noi, precum si diversificarea productiei inseamna modernizarea fermei in vederea cresterii competitivitatii companiei agricole.
Finantare mixta
Institutiile de credit, in special cele nebancare, pun la dispozitia fermierilor si combinatii de imprumut, respectiv pentru capital de lucru si investitii. Antreprenorii pot solicita credite pentru o mai buna utilizare a resurselor, dezvoltare durabila si sustenabilitate, indeplinirea standardelor nationale si europene. Cererea de alimente este tot mai mare intrucat populatia creste constant, prin urmare este obligatoriu ca investitorii in domeniul agricol sa-si indrepte atentia spre practici moderne, strategii noi si concepte inovative care sa conduca la randamente excelente.
Sectorul agricol este un domeniu profitabil si durabil, cu o competitie scazuta, dar unde investitiile apreciaza pe termen nelimitat, pot fi pastrate in familie si, de ce nu, transmise generatiilor viitoare. Chiar daca domeniul se afla intr-o rapida si substantiala schimbare, oportunitatile privind creditarea reprezinta un pas important pentru abordarea unor strategii diferite, care sa genereze afaceri de succes.Un business in agricultura este considerat unul de viitor, profitabil si stabil. Totusi, chiar daca a avea o ferma este o alegere inspirata, trebuie sa investesti constant in modernizarea acesteia si sa te informezi temeinic pentru inregistrarea unor castiguri importante si crearea unui plan de afaceri realist. Pana la urma, succesul companiei tale agricole nu poate fi asigurat decat prin multa munca, sustinere financiara si o foarte buna organizare.
Sursa foto: pexels.com
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: