Eviti adaugarea hobby-urilor in CV-ul tau? Iata de ce nu ar trebui sa o mai faci de acum incolo!

Scrierea unui CV bun este dificila. Mai mult de doua pagini trebuie sa reflecte intreaga cariera si personalitate cat mai bine posibil. Insa, ce arata bine intr-un CV – si ce nu? Conform studiilor, hobby-urile tale nu sunt prezente in CV, deoarece pur si simplu ocupa un spatiu prea valoros. Dar, in anumite situatii, hobby-urile tale pot chiar sa adauge valoare si sa te faca sa iesi din multime. Iar activitatile de petrecere a timpului liber pot fi chiar un mod de consiliere in cariera, deoarece iti poti descoperi vocatia pentru un loc de munca printr-un hobby la care tii foarte mult.

Hobbyurile tale si ale grupului din care faci parte pot sta la baza unor super idei organizare teambuilding, unde te poti distra pe cinste, dar poti lega prietenii și chiar relații.

In cele ce urmeaza, vei descoperi 12 hobby-uri pe care este chiar recomandat sa le treci in CV, cu conditia sa te pricepi foarte bine la ele:

Yoga

Yoga arata ca esti calm si ca te poti controla, iar a mentiona acest lucru in CV se potriveste, daca esti in cautarea unui loc de munca intr-o atmosfera de lucru ocupata si energica. Asa, vei arata ca poti face fata foarte bine presiunii.

Sporturi extreme

Sporturile extreme, cum ar fi maratoanele, cursele de mountain bike sau parasutismul arata potentialilor angajatori ca iti place sa-ti testezi propriile limite, ca esti disciplinat si nu iti este frica, asa ca iti place sa-ti asumi riscuri.

Sport de echipa

Jucarea intr-un sport de echipa, cum ar fi fotbalul, voleiul sau handbalul, nu numai ca arata ca esti un jucator de echipa, dar daca ai si postul de capitan al unei echipe, demonstrezi si abilitati de conducere.

Detii propriul blog

Daca esti in cautarea unui loc de munca in comunicari sau marketing, un blog bun te va face sa arati mai bine. Insa, a avea propriul blog este util numai daca este actualizat, bine scris si fara erori. Subiectele ar trebui, de asemenea, sa reflecte personalitatea ta intr-un mod pozitiv.

Alpinism

Pasiunea pentru alpinism si faptul ca ai urcat deja munti in zece tari diferite, de exemplu, indica o personalitate puternica. De asemenea, te poate ajuta sa gasesti un loc de munca intr-un domeniu conex. Daca doresti sa lucrezi in industria turismului, dar nu ai experienta profesionala in domeniu, acest hobby arata interesul si experienta ta cu calatoriile.

Gradinarit

Cei carora le place sa-si petreaca timpul in gradina au sanse foarte mari la angajatorii care apreciaza durabilitatea si energia curata. Evident ca tii la natura si la mediu si asta te poate deosebi de ceilalti candidati.

Fotografia

Fotografia poate fi un hobby valoros atunci cand cauti o munca creativa. De exemplu, poti transmite creativitate si rabdare potentialului angajator. Daca ai un site web actualizat, de succes si bine intretinut cu munca ta, ar trebui sa faci referire si la acesta.

Orice neobisnuit (in sens pozitiv)

Fie ca ai creat propriul parfum sau faci karate, hobby-urile care pot duce la o conversatie interesanta ar trebui sa fie cu siguranta in CV-ul tau.