150 de milioane de oameni tocmai au intrat în grevă

Cea mai mare grevă din istorie este în plină desfășurare. ”Vom obține ceea ce vrem”, susțin greviștii, care sunt în număr de peste o sută de milioane.

Milioane de muncitori din sectorul public au intrat în grevă în India pentru a protesta față de politica economică a țării.

Transportul public a fost îngreunat, iar băncile de stat, centralele electrice și fabricile au fost închise. Zece dintre cele mai mari sindicate ale țării au intrat în grevă.

Se pare că la grevă participă peste 150 de muncitori, însă cifrele nu au fost confirmate deocamdată.

”Greva este împotriva Guvernului. Greva este pentru cauza muncitorilor”, a spus Ramen Pandey, președintele unui mare sindicat indian, citat de The Independent.

”Greva ne va aduce ceea ce vrem. Va fi cea mai mare grevă din istoria lumii”, a adăugat el.

Greva a început după ce șefii sindicatelor au refuzat oferta autorităților de majorare a salariilor muncitorilor necalificați de la 6.396 de rupii (382 de lei) pe lunân la 9.100 de rupii (542 de lei).

Există, de asemenea, multe îngrijorări provocate de ridicarea plafonului pentru investițiile străine în India, care ar duce la privatizări și concedieri. Narendra Modi, premierul indian, spune că măsurile sunt necesare pentru îmbunătățirea economiei.

Protestatarii au ieșit în stradă și peste 20 de oameni au fost reținuți pentru că au vandalizat două autobuze ale Guvernului.

Mamă și fiică, admise la aceeași facultate, cu medii de peste 9,00

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.