15 cărți pe care orice om trebuie să le citească

Pentru că se apropie sărbătorile și se fac liste de cadouri pentru cei dragi, ne-am gândit să vă recomandăm și câteva cărți pe care le-ați putea dărui celor dragi.

Cei de la Business Insider au făcut un top de 15 cărți pe care, după părerea lor, ar trebui să le citească orice om.

„Pentru cine bat clopotele” – Ernest Hemingway. Este un roman care a fost publicat în 1940 și prezintă povestea unui tânăr american din Brigăzile Internaționale care se alătură unității de gherilă republicană, în timpul Războiului Civil Spaniol. Tânărul american primește misiunea de a arunca în aer un pod.

  • O puteți cumpăra de AICI.

„Kafka pe malul mării” – Haruki Murakami. E un roman lansat în 2002 și prezintă aventurile fanteziste ale unui adolescent care pleacă în căutarea mamei și surorii lui, care au dispărut în urmă cu mai mult timp.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Un veac de singurătate” – Gabriel Garcia Marquez. A fost publicată pentru prima dată în 1967. A fost tradusă în 35 de limbi și s-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Străinul” – Albert Camus. Personajul principal al cărții este un franco-algerian care, după ce participă la înmormântarea mamei sale, ucide un bărbat arab pe care aceasta îl cunoscuse în Alger.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Crimă şi pedeapsă” – Feodor Dostoievski. Urmărește drama unui student care pune la cale uciderea și jefuirea unei bătrâne care se ocupă cu cămătăria, pentru a-și rezolva problemele financiare. Volumul a apărut inițiat în ziarul „Mesagerul rus” în 1866 sub forma unui foileton.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Dune” – Frank Herbert. Este un volum science fiction, iar acțiunea se petrece în mijlocul unui imperiu interstelar în expansiune.

  • O puteți comanda AICI

„1984” – George Orwell. Este un roman politic lansat în 1949, care prezintă o parte din viața unui intelectual sub opresiunea guvernului totalitarist. Întreaga poveste se desfășoară în urma unui război nuclear ipotetic, care ar fi avut loc în anii `50.

  • O puteți comanda de AICI

„La răsărit de Eden” – John Steinbeck. Recreează povestea biblică a lui Cain și Abel, dar într-un decor din California. Cartea urmărește conflictele dintre două generații de frați, din timpul Războiului Civil american până în la sfârșitul Primului Război Mondial.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Fraţii Karamazov” – Feodor Dostoievski. Este ultima carte pe care a scris-o autorul rus între anii 1878 și 1880. La câteva luni după ce a fost publicată, a murit.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Ferma animalelor” – George Orwell. A fost inclusă în programele școlare și universitare din aproape toată lumea și, publicată în Marea Britanie în 1945, este considerată cea mai cunoscută satiră politică din secolul al XX-lea.

  • O puteți comanda de AICI

„Contele de Monte Cristo” – Alexandre Dumas. Prezintă viața lui Edmond Dantes, închis după ce a fost considerat informator al lui Napoleon Bonaparte. A fost publicată pentru prima dată în anul 1844.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Flori pentru Daniel Keyes” – Daniel Keyes. Prezintă povestea unui șoarece și a unui om care sunt supuși unui experiment și trăiesc experiența de a vedea lumea având un alt coeficient de inteligență.

  • O puteți comanda AICI

„Micul prinț” – Antoine de Sain-Exupery. Este una dintre cele mai apreciate cărți pentru cei mici. Povestea din carte aduce în prim plan valorile umane, legătura dintre oameni și responsabilitatea.

  • O puteți cumpăra de AICI

„Cosmos” – Carl Sagan. Cartea, scrisă de astrofizicianul Sagan, dezvăluie o lume albastră, asemănătoare unei pietre prețioase locuită de o formă de viață care începe să-și descopere identitatea și se aventurează în spațiu.

  • O puteți comanda AICI

„Minunanta lume nouă” – Aldous Huxley. Publicat în 1932, romanul prezintă o societate distopică care își controlează cetățenii prin tot felul de „viclenii”.

  • O puteți cumpăra de AICI

FOTO: faunggsblog.blogspot.com via Flickr (creative commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews: