12 tipuri de frumuseţe. Ce se apreciază la bărbaţi

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Bărbatul ca obiect. Este o tendinţă a ultimilor ani, dacă ne gândim la pozele cu bărbaţi care fac o concurenţă serioasă femeilor în ceea ce priveşte mersul la cosmetică. În ultimii doi ani au crescut cu peste 70% vânzările la produsele cosmetice pentru bărbaţi.

Un clip realizat în urma unui studiu pe baza tendinţelor din revistele glosy arată cum idealurile masculine diferă în 12 ţări.

SUA. Dacă ai muşchi, ai şanse mari să cucereşti americancele. La figura atletică se adaugă următoarele calităţi: tenul alb, barba şi stilul sauvage-masculin. În traducere – lumbersexual. Vin câteva studii să susţină ideea: peste 83% dintre bărbaţii distribuiţi în filmele hollywoodiene din 2013 erau albi.

Mexic. E în continuare la modă stilul macho. În 2000, bărbaţii din Mexic au ieşit pe locul doi la cât de duri şi orgolioşi sunt, după venezueleni.

Brazilia. Se poartă bărbaţii cu o figură între european şi latin, un fel de nemţi bronzaţi. Unde mai pui că în Brazilia, operaţiile estetice pentru bărbaţi au devenit o practică în creştere.

Africa de Sud. Într-o ţară în care doar 9% dintre bărbaţi sunt albi şi restul de culoare, pe copertele revistelor apar numai bărbaţi albi.

Nigeria. Un studiu din 2007 arată că pentru bărbaţii nigerieni de 20 de ani, masculinitatea este superioară feminităţii în ceea ce priveşte stilul.

Turcia. Actorii telenovelelor turceşti sunt adoraţi în toată lumea. Se preferă stilul mai romantic, iar printre serviciile în creştere din această ţară pe primul loc este epilarea.

Italia. Este ţara-model pentru înfrumuseţarea şi îngrijirea bărbaţilor. Bărbații italieni poartă haine foarte bine croite şi nu se feresc de culori considerare feminine. Printre cele mai căutate calităţi se numără aşa-zisa „neglijenţă-studiată”.

Marea Britanie. Stilul bărbătesc se învârte în jurul lui David Beckham. Unu din cinci bărbaţi are tatuaj. Bărbații britanici poartă puţină bărbiţă.

India. Faptul că este ţara de pe primul loc în ceea ce priveşte consumul de produse cosmetice, cu 65% din vânzările mondiale, spune multe. Produsul preferat: cremele de albire a pielii.

Coreea de Sud. Cultura pop domină moda din acestă ţară. Bărbaţii au trupuri sculptate la sală şi poartă machiaj, îşi fac operaţii estetice de ridicare a pleoapelor, marire a ochilor şi mărire a nasului.

Filipine. Bărbaţii din reviste sunt o combinaţie între stilul spaniol şi cel american. Ţara a îmbrăţişat stilul metrosexual.

Australia. Mai musculos, mai mare, mai slab. Sunt dezideratele australienilor. Iar viitorul arată o combinaţie masculină între rase ca fiind cea mai dorită.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Se caută bucătari, ospătari, măcelari, îngrijitori
Cele mai bune oferte la jucării de 1 iunie
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii de TIR. Ce salarii se oferă

O veche cetate transilvăneană oferă o lecție de turism întregii țări

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.