Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă la Teleorman TV. Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat în urma rezultatului slab obținut la alegerile prezidențiale.

În urma Comitetului Executiv din această seară, Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, a devenit președinte interimar al PSD.

Viorica Dăncilă a fost votată în funcția de șefă a Organizației PSD de Femei.

„Am înțeles opinia colegilor mei, că se dorește o resetare a partidului, că trebuie ca cineva să-și asume rezultatul alegerilor. Eu consider că ar trebui să îmi dau demisia. E un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obțin un rezultat bun. Dar în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, o viziune, un alt program. Le garantez colegilor mei că din această echipă care va acționa pentru câștigarea alegerilor (locale și parlamentare din 2020 – n.r.) va face parte și Viorica Dăncilă”, a declarat fosta candidată la președinție.

„Vreau ca în partid să vină cât mai mulți intelectuali, cât mai mulți tineri”

Paul Stănescu este noul secretar general al partidului, el înlocuindu-l pe Mihai Fifor. „Vreau ca în partid să vină cât mai mulți intelectuali, cât mai mulți tineri, și îi așteptăm cu drag pe toți”, a menționat Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, a declarat că în luna februarie 2020 se va organiza un Congres ordinar pentru a alege o nouă conducere a Partidului Social Democrat.

„Este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toți liderii și-au spus opinia. Un CEX matur cu discuții pe fond, nu de formă. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut. N-a picat niciun cap, fostul lider se regăsește ca și președinte la doamne”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai declarat că de acum înainte PSD nu mai este condus de un „tătuc”, ci de o „echipă”.

Din această echipă de conducere a PSD, care are rolul de a pregăti Congresul de anul viitor, vor face parte și toți cei 5 președinți de organizații județene unde PSD a câștigat alegerile și în turul al doilea al alegerilor prezidențiale (cei din județele Mehedinți, Gorj, Olt, Teleorman și Giurgiu).

„Alături de Paul Stănescu au intrat în această conducere toate cele 5 județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, conform meritocrației”, a precizat Marcel Ciolacu.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version