Viorica Dăncilă s-a închinat la moaște: „Am venit să mă rog pentru binele poporului român”

viorica dăncilă moaște sfântul dumitru

Foto: Captură Digi24

Premierul Viorica Dăncilă a mers sâmbătă, 27 octombrie, la Patriarhia Română, și s-a închinat la moaștele Sfântului Dumitru, considerat patronul Bucureștiului.

Viorica Dăncilă a sărutat racla în care se află moaștele sfântului, iar apoi a răspuns la una dintre întrebările jurnaliștilor prezenți.

„[Am venit – n.r.] cu gânduri deschise, să mă rog pentru binele poporului român, pentru familie și pentru toți oamenii care au nevoie de gânduri bune”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, considerat ocrotitorul Capitalei, a început încă de joi, și are loc în perioada 25 – 29 octombrie.

Potrivit basilica.ro, agenția de presă a Patriarhiei Române, zeci de mii de credincioși au venit să se închine la racla ce conține moaștele sfântului.

„Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, sau Basarabov, a fost un monah. Toată viața lui duhovnicească a trăit-o mai întâi ca păstor de vite. Păștea vitele satului. Apoi s-a retras într-o peșteră, unde a se afla o mănăstire și acolo a intensificat viața de rugăciune. A trăit într-o mare discreție și smerenie. S-a rugat și a postit mult. A ajuns la o desăvârșire a sufletului său încât avea o mai mare bucurie de a trăi în singurătate decât printre oameni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor adunați în Dealul Patriarhiei.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version