Viitorul Constanța e campioană de iarnă. Gică Hagi: ”Am luptat, am jucat și fotbal”

Viitorul Constanța, liderul fotbalului românesc la finalul anului 2016 (Foto: AGH TV)
Viitorul Constanța, liderul fotbalului românesc la finalul anului 2016 (Foto: AGH TV)

Viitorul Constanța coduce clasamentul Ligii 1 la sfârșitul primei părți a sezonului, după a șasea victorie consecutivă, 3-1 cu FC Botoșani.

A fost ultimul meci al anului în fotbalul românesc. Viitorul a fost condusă încă din secunda 8, dar a revenit lejer, prin Iancu, din penalty, și golurile frumoase reușite de Chițu și Marin.

”Suntem pe primul loc. Campioni vom fi la anul, când se vor termina etapele. Suntem pe un drum extraordinar. Am făcut ceva fantastic. Am crescut de la meci la meci. Echipa a căpătat personalitate. Avem continuitate în rezultate. Jucăm bine. Chiar astăzi meciul a început cu o greșeală și după aceea nu s-au lăsat condiționați de acest lucru. Am muncit pe o vreme, la fel, foarte rece. Am luptat, am jucat și fotbal”, a spus Gheorghe Hagi, după meci, la Digisport.

”Ideea mea era să rămânem în Liga 1. După punctele pe care le-am luat suntem liniștiți. Suntem sus, rămânem în play-off. Trebuie să gândim, să nu facem greșelile de anul trecut. Avem campioni în spate. Am progresat și încă nu suntem la maximul potențialului. Avem jucători cu o mentalitate bună. Echipa mare se apropie de jocul Academiei”, a adăugat ”Regele”, arhitectul proiectului Viitorul Constanța.

Gheorghe Hagi (Foto: Cuget Liber)
Gheorghe Hagi (Foto: Cuget Liber)

După 21 de meciuri jucate în acest sezon, FC Viitorul este lider, cu 42 de puncte, cu două mai multe decât Steaua și cu cinci peste U Craiova și Gaz Metan Mediaș.

Instabila Dinamo s-a așezat în această iarnă pe locul 5, la zece puncte de lider, iar CFR Cluj este pe ultima poziție de play-off, cu 30 de puncte.

Astra Giurgiu, campioana în exercițiu și supraviețuitoare solitară în cupele europene, are doar un punct de recuperat pentru a prinde Top 6.

FC Botoșani, CSMS Iași, FC Voluntari și Pandurii Târgu Jiu se zbat la mijlocul clasamentului. Concordia Chiajna se chinuie în fața codașelor ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara, care par să aibă forța să recupereze depunctările severe cu care au început sezonul.

Meciurile din campionatul de fotbal al României se vor relua în primăvară.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.