Videochatul, motiv de război între PSD și PNL: „E ofertă pentru tineri!”

Săptămâna trecută, viceprimarul orașului Iași, Mihai Chirica, anunța că vor dispărea reclamele stradale la videochat.

„Am notificat toți agenții de publicitate exterioară să ia măsuri de îndepărtare a tuturor reclamelor care invită la videochat. Facem acest lucru în temei cu legea. Având în vedere discuțiile cu universitățile „Cuza” și Gheorghe Asachi”, în special, s-a observat în ultima perioadă o explozie de reclamă la videochat, atât în zona Copou, cât și în Tudor Vladimirescu”, a declarat viceprimarul Iașiului, Mihai Chirica, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

Reprezentanții Primăriei Iași spuneau că respectivele reclame „nu sunt în consonanță cu demnitatea umană”.

Organizația PNL de tineret a reacționat la anunțul viceprimarului PSD-ist spunând că, de fapt, videochat-ul nu este altceva decât o „oferta” Primăriei pentru tineri.

„Într-o conferință de presă recentă, dl. Mihai Chirica, viceprimar al Municipiului Iași, a declarat că au fost notificați toţi agenţii de publicitate exterioară să ia măsuri de îndepărtare a tuturor reclamelor care invită la videochat pentru că „e o chestiune foarte serioasă, se profită şi se manipulează sărăcia sau nivelul de trai scăzut”.

Printre ultimele locuri în țară la investițiile străine directe. 560 euro, datoria fiecărui ieșean în urma împrumuturilor contractate de Primărie şi irosite pe proiecte care nu generează creștere economică. Valoare PIB per capita cu 20% mai scăzută decât media înregistrată la nivel naţional. Printre cei mai mari angajatori – instituțiile de stat. Lipsa unei viziuni la nivelul administrației locale pentru a valorifica atuurile și oportunitățile Iașului. Nivelul taxelor si impozitelor locale – unul dintre cele mai mari din România. Deși este al doilea oraș din țară ca mărime, Iașul exporta sub 2 % din volumul total al exporturilor românești. Lipsa unui parc industrial și tehnologic.

Toatea acestea sunt câteva date care caracterizează economia Iașului, după aproape trei mandate de primar ale dlui. Gheorghe Nichita. Explozia de reclame stradale ale firmelor de videochat nu este altceva decât „oferta” Primăriei pentru tineri, după aproape 15 ani de administație PSD și domnul Chirica ar face bine să se preocupe de aceste mari probleme ale orașului nostru, nu să fardeze realitatea prin tot felul de interdicții“, a declarat Răzvan Timofciuc, co-președintele Organizației Municipale a TNL Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.