Vacile și găinile s-au „demodat”. Românii cresc suricate, lei și cămile la țară

O femeie în vârstă de 31 de ani a ajuns la spital și internată la terapie intensivă, cu mușcături, leziunie severe și plăgi sfâșiate. Aceasta le-ar fi spus medicilor că a fost mușcată de niște câini, însă autoritățile ar fi vorba de animale sălbatice.

În urmă cu câteva zile, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare Dâmbovița și ai Gărzii de Mediu, însoțiți de polițiști, au făcut percheziții pe proprietatea din Dragodana a unui exectutor judecătoresc din București. Aici au găsit, printre altele, lei, cerbi carpatini, păsări, ciute, cai de rasă, mufloni, capre, dromaderi sau șerpi. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare.

„Animalele sunt deţinute printr-o fundaţie pentru protecţia animalelor sălbatice. Se numeşte «Centru de Reabilitare şi Îngrijire a Animalelor Sălbatice». Noi nu aveam informaţii de acest centru, întrucât proprietarul acestor animale sălbatice este din Bucureşti.

Din punct de vedere sanitar veterinar, animalele sunt foarte bine îngrijite, numai că dumnealui nu a dorit să se înregistreze la noi ca menajerie sau zoo. Era obligatoriu, din punctul nostru de vedere. Au primit amendă conform HG 984, între 600 şi 1200 de lei“, a declarat Sandu Tolea, director DSV Dâmboviţa.

Ieri, o altă grădină zoologică secretă a fost descoperită tot în Dâmbovița. Pe o proprietate din comuna Potlogi au fost găsite lei, lame, babuini, bufnițe americane, suricate și multe păsări exotice.

„Este o mare surpriză pentru mine. Eu ştiu că era un individ care creştea găini, papagali, tot felul de animale mai rare, dar în niciun caz lei şi alte animale periculoase. Dânsul este un individ care o firmă de construcţii şi lucrează prin subantrepriză”, a spus primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, citat de jurnaliștii de la Adevărul.

FOTO: Christian Corsano/Flickr (creative commons)

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.