Universul este mult mai mare decât credeau oamenii de știință

Universul este de zece ori mai mare decât credeau oamenii de știință (Youtube)
Universul este de zece ori mai mare decât credeau oamenii de știință (Youtube)

Cel puțin două trilioane de galaxii, de zece ori mai multe decât credeau cercetătorii, există în universul observabil, iar o mare parte dintre ele nici măcar nu pot fi văzute.

Un grup internațional de astronomi au realizat un colaj cu imagini suprinse în ultimii 20 de ani de către telescopul spațial Hubble și alte observatoare pentru a crea un model 3D al celor 200 de miliarde de galaxii despre care se credea că formează universul.

Modelul a arătat, însă, că universul cuprinde cel puțin 1,8 trilioane de galaxii. Doar 10 la sută dintre ele pot fi observate de către om.

”Peste 90 la sută din galaxiile din univers nu au fost încă studiate”, a spus Christopher Conselice, omul de știință care a condus studiul publicat în The Astrophysical Journal.

Oamenii de știință speră să afle mai multe despre galaxiile îndepărtate odată cu lansarea telescopului spațial James Webb, care va fi lasnsat peste doi ani, în octombrie 2018.

Cu ajutorul acestuia, cercetătorii vor putea observa un număr de galaxii de două ori mai mare decât până acum. Telescopul Webb este de 100 de ori mai puternic decât Hubble, care a fost lansat în 1990.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.