Universitățile din România care sunt gata să primească refugiați. Li se oferă cazare și masă

Universitatea Politehnică din București și Universitatea din București și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați, a declarat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru agerpres.ro.

„Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați: Universitatea Politehnică din București — 150 de locuri cazare și masă și Universitatea din București — 80 de locuri pentru refugiați cazare și masă”, a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, alte universități din țară s-au arătat deschise în a oferi consiliere psihologică, socială și religioasă pentru refugiați.

Premierul Victor Ponta a afirmat ieri că România poate primi maximum 1.500 de refugiați: „Ne vom întâlni în CSAT, probabil săptămâna viitoare, pentru a discuta despre problema migranților și pentru a prezenta poziția Guvernului. România‬ trebuie să fie o țară solidară și europeană! Vom decide câți refugiați vom primi, dar trebuie să luăm în calcul câte locuri avem. Nu putem primi pe termen scurt mai multe persoane decât avem capacitate, iar în acest moment avem 1.500 de locuri dintre care circa 200 sunt deja ocupate”.

La scurt timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România nu are capacitatea de a primi mai mult de 1.785 de refugiați.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Uniunea Europeană ar urma să propună României să primească în jur de 4.600 de refugiați.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Gest superb pentru refugiați: O casă în România pentru 8 oameni care au fugit de război
Medicii care se opun vaccinării ar putea rămâne fără meserie
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Locuri de muncă la Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS. Lista joburilor scoase la concurs

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.