Ungurii au făcut cel mai frumos spectacol vizual pe fațada Casei Poporului

Festivalul iMapp 2016 a fost un spectacol pe cinste pentru bucureșteni (frontiere.info)
Festivalul iMapp 2016 a fost un spectacol pe cinste pentru bucureșteni (frontiere.info)

Limelight, o echipă de artiști din Ungaria, a câștigat a treia ediție a festivalului iMapp București.

Maghiarii au fost desemnați învingători atât de juriu, cât și de public. Limelight este formată din mai mulți artiști din domeniul 3D mapping. Spectacolul proiectat pe fațada Palatului Parlamentului sâmbătă seară s-a numit ”Interconnection”.

Festivalul iMapp București, unul dintre cele mai importante din lume, a adunat câteva mii de spectatori în Piața Constituției.

Au fost folosite 104 proiectoare, care au acoperit cei 20.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție. Fațada Palatului Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă din Europa, a fost scena unui spectacol vizual de înaltă clasă.

La concurs au participat echipe din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Ungaria și Rusia, iar juriul a fost unul internațional, fiind compus din directorii unor festivale similare din Cehia, Elveția, Belgia, Finlanda și Germania.

Proiecțiile au durat fiecare câte patru minute și 30 de secunde și au folosit o rezoluție 8K.

iMapp București este nominalizat în acest an la cele mai importante premii dedicate audio-vizualului, AV Awards din Londra, fiind finalist la categoria ”Live Event of the Year”. Câștigătorii vor fi desemnați în 30 septembrie.