Unde sunt cele mai ieftine apartamente din București

București (Wikimedia Commons)
București (Wikimedia Commons)

Potrivit unui studiu recent, cele mai ieftine apartamente din București se află în zonele Pipera, Crângași sau Băneasa – Sisești.

Studiul, realizat de portalul imobiliar directimo.ro, a luat în calcul prețul mediu pe metru pătrat util pentru sute de apartamente din cele 26 de zone centrale, semicentrale și de nord ale Bucureștiului (Pipera, Băneasa – Sisești, Băneasa, Herăstrău, Aviației, Floreasca, Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, 1 Mai, Victoriei, Dorobanți, Lacul Tei, Calea Călărașilor, Decebal, Unirii, Nerva Traian, Ultracentru, Moșilor, Iancului, Tineretului, Vitan, Dristor, Titan, Crângași, Grozăvești, 13 Septembrie).

Cele mai mici prețuri la apartamente noi cu două camere sunt în Crângași. Aici, apartamentele din ansamblurile rezidențiale au suprafețe utile de 45 – 69 de metri pătrați și au un preț mediu de 1.157 de euro pe metru pătrat.

Puțin mai scumpe, la 1.200 de euro pe metru pătrat sunt apartamentele de două camere din Pipera, prețuri similare fiind și la locuințele cu trei camere.

În Băneasa-Sisești un apartament de trei camere are o valoare medie de 1.249 de euro pe metru pătrat.

De cealaltă parte, cele mai scumpe zone din București sunt cartiere precum Primăverii, unde un metru pătrat util dintr-un apartament cu două sau trei camere costă în jur de 4.100 de euro.

Cea mai avantajoasă zonă pentru investiții imobiliare pare să fie Pipera, care dispune și de cele mai multe dezvoltări rezidențiale din centrul, semicentrul și nordul Bucureștiului, cu peste 3.300 de apartamente.

Mai mulți bani pentru Prima Casă