Un tunel de gheață inedit, construit în Islanda

Islanda este una dintre cele mai spectaculoase țări din lume, iar gheizerele și peisajele arctice îi fascinează întotdeauna pe turiști și pe oamenii de știință.

Deși este o țară mică din punct de vedere al locuitorilor, acest lucru nu împiedică autoritățile să investească foarte mulți bani în turism, mai ales că cei veniți în vizită în țara insulară sunt mereu curioși să descopere lucruri noi.

În primăvara anului viitor, Islanda va avea un obiectiv turistic cu totul deosebit: un tunel săpat în gheața albastră a ghețarului Langjökull, care este al doilea cel mai mare ghețar din țară, după Vatnajökull. El este situat în partea de vest a țării și are 953 de kilometri pătrați și s-a format în decurs de mii de an, prin compactarea zăpezii care a căzut.

Traseul va avea o jumătate de kilometru lungime și va cuprinde coridoare și încăperi construite în diferite forme, decorate cu sculpturi din gheață. Vizitatorii vor putea observa mai multe straturi de gheață care reprezintă diferite perioade de ninsoare și vor circula cu mașini de teren, în grupuri de câte opt persoane.

tunel de gheață
Turiștii vor putea vizita în Islanda un tunel de gheață inedit

Tunelul de gheață va fi gata anul viitor

Motivul construirii tunelului este, pe lângă unul turistic, și unul educativ. Astfel, vizitatorii vor putea înțelege mecanismele de formare a ghețarilor prin acumularea şi tasarea straturilor de gheaţă ce vor fi vizibile pe pereţii tunelului, informează Daily Mail.

În funcție de condițiile meteorologice,  acest tunel de gheață va fi deschis timp de opt luni pe an, între lunile martie și octombrie, iar inginerii geologi lucrează în prezent la săparea lui și la montarea instalației de iluminat.

Inițiatorii acestui proiect inedit vor să ofere o experiență de neuitat tuturor curajoșilor care vor dori să străbată cei 500 de metri, iar straturile de gheață albastră vor fi cu adevărat o amintire pe care nu o vor putea uita prea curând.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.