Un senator cere votarea legii pentru castrarea chimică a violatorilor

Drama unei tinere din Vaslui, care fost violată de șapte tineri, a stârnit reacții virulente în societatea românească. Senatoarea PSD Gabriela Firea, care este co-inițiatoare, alături de Ciprian Rogojn, la un proiect legislativ care pedepsește violul cu castrarea chimică, face un apel către colegii săi din Parlament să voteze o lege care este în discuție de mai bine de un an.

„Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiție. Ca și cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viață destinul unui om, victima este acum și ținta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberați din arestul preventiv.

Aceste lucruri ne arată că ceva este în neregulă, pentru că iată, violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă, se declară mândri și continuă să-și agreseze victima în alte moduri.

Este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz și să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului. De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat și așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților”, susține senatoarea PSD Gabriela Firea.

O tânără de 18 ani din comuna vasluiană Văleni a fost violată de șapte tineri pe 10 noiembrie 2014. Cei șapte au sechestrat-o și au violat-o timp de trei ore, timp în care a leșinat de mai multe ori. Deși inițial au fost arestați, iar unii dintre ei au recunoscut fapt, ulterior au fost eliberați de judecătorii vasluieni.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, „cei şapte tineri sunt priviţi aproape ca nişte eroi de cei mai mulţi din localitate, fiind consideraţi, în mod inexplicabil şi tulburător, victime”.

Dumneavoastră ce părere aveți, ar trebui castrați chimic violatorii?

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.