Un scurmetraj românesc, lăudat și premiat la Cannes

Scurtmetraj Ramona Foto: Facebook

Și anul acesta, filmele românești participante la Cannes primesc multe laude din partea publicațiilor străine, dar și premii foarte importante.

Scurtmetrajul „Ramona” de Andrei Crețulescu a primit premiul „Canal +” al secțiunii Semaine de la Critique, la Cannes.

Premiul „Canal +” este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de catre echipa prestigiosului canal de televiziune, informează Agerpres.

După primirea premiului, scurtmetrajul românesc „Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune Canal+. Descris ca un film Violent, stilizat și fără dialoguri, „Ramona” încheie o trilogie realizată de către Andrei Cretulescu. El a început cu scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) și „Kowalski” (2014).
Din distribuția scurtmetrajului, fac parte aceiași actori ca și în scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, iar la „Ramona” li s-a adăugat Ana Ularu.

În prezent, Andrei Crețulescu mai are în postproducție scurtmetrajul „Șapte luni mai târziu”, dar și în preprepducție primul lungmetraj, „Charlton Heston”, pe care îl va filma în toamnă.

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Premiul „Canal +” are o istorie de 23 de ani și a fost acordat pentru prima dată în 1992. Printre regizorii onorați cu această distincție, s-au mai numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman și Gaelle Denis.

Recomandările editorilor GreatNews:
Problemă de matematică greu de rezolvat, chiar și de către doctoranzi

Cum îmbătrânește un cuplu împreună. Experiment inedit și emoționant

Pielea umană realizată la imprimantă. Animalele ar putea fi cruțate de „industria frumuseții”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.