Un scriitor britanic face curățenie într-un sat din Transilvania

Copiii din Măgura fac curățenie în sat. Părinții lor nu sunt de acord (YouTube)

Mike Ormsby, autorul cărții ”Grand Bazar România”, și soția sa, publicista Angela Nicoară, trăiesc în satul transilvănean Măgura.

În urmă cu doi ani, ei au început să strângă gunoaiele de la marginea drumurilor și din pădurile învecinate satului. Mai mult, ei au reușit să îi implice și pe copiii din comunitate în acest efort.

”În ultimii doi ani, cu ajutorul copiilor, eu și soția mea am strâns peste 2 tone de gunoaie din apropierea satului. Zona arată mult mai bine”, spune Mike Ormsby.

Chiar și așa, adulții din satul Măgura nu s-au lăsat convinși să participe la acest efort comun. Unii dintre părinți s-au declarat indignați că urmașii lor adună gunoaiele ”lăsate de alții”, scrie Romania Insider.

Mike și Angela sunt hotărâți să continue și au lansat un clip în care arată ce au realizat până acum și fac un apel către unitate.

”Copiii din clip primesc lecții de ukulele. Sunt foarte dedicați și le pasă de satul lor. Sperăm ca exemplul lor îi va încuraja și pe alții să strângă gunoaiele. Ai nevoie doar de o pungă de plastic și de mănuși”, precizează Angela.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.